Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2021 10:40
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Slovák svojí fotkou zazářil v NASA. Vydal se kvůli ní pod jednu z nejaktivnějších sopek, ale výsledek stojí za to

NEWS NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Z nevydařené expedice v Chile až k ocenění od samotné NASA.

Zatímco se svět během uplynulého prosince opět uzavřel, Slovák Tomáš Slovinský se svou výpravou směřoval do daleké Chile. V Jižní Americe měli s kolegy jednu hlavní roli – chtěli vyfotit fascinující sluneční koronu, kterou lidstvo pozoruje už celé generace.

Naneštěstí, úspěch expedice překazila pandemie, kvůli které nemohli vstoupit do Argentiny a pozorovat vytoužený vesmírný výjev. Přesto Tomáš proměnil zklamání ve velký úspěch. Uvízl sice v Chile, kde oblačnost znemožnila pozorování korony, ale rozhodl se využít příležitost a pokochat se tamní přírodou, rovněž jako panenskou noční oblohou.

Doporučeno
Zajímá tě osud naší planety? Prostřednictvím těchto 5 jednoduchých kroků můžeš pomoci i ty Zajímá tě osud naší planety? Prostřednictvím těchto 5 jednoduchých kroků můžeš pomoci i ty 23. ledna 2021 11:36

Nejkrásnější pohled se expedici naskytl ve chvílích, kdy pozorovali jednu z nejaktivnějších sopek. Nad sopkou Villarrica se Tomášovi podařilo zachytit nádhernou jižní oblohu, která podle jeho vlastních slov dala očím skutečně „zabrat“ úžasem.

Domů
Sdílet
Diskuse