Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. února 2021 11:42
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Bestie z Východu přichází: Objeví se krutý mráz a silné sněžení, podle prognózy nejspíše zasáhne i Česko

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Zima neřekla poslední slovo.

Jak to vypadá, zima neřekla poslední slovo. Evropa se podle prognóz, které zaznamenal web Severe Weather, může těšit na nový příval sněhu a kruté mrazy kvůli fenoménu, kterému se přezdívá Bestie z Východu. Nevlídné počasí dorazí na kontinent už o víkendu, a během dalšího týdne pravděpodobně zasáhne i Českou republiku.

Doporučeno
Čeká nás počasí jako na houpačce: Teploty se budou pohybovat od -10 °C až po 10 °C Čeká nás počasí jako na houpačce: Teploty se budou pohybovat od -10 °C až po 10 °C 25. ledna 2021 11:22

Jaký jev se skrývá pod přezdívkou „Bestie z Východu“? Jedná se o mrazivé a větrné počasí, které je důsledkem pohybu kontinentálního polárního vzduchu. Když je vysoký tlak nad Skandinávií a Arktidou, vítr následně vane z východu a severovýchodu, a přináší celou kontinentální mrazivou masu vzduchu z východní Evropy do centrální a západní části. Tento jev se děje pouze v období od listopadu do dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse