Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. února 2021 6:41
Čas čtení 0:35
Jakub Paulík

Žena se v -42 °C vydala k sousedům. Cestou domů umrzla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V případě extrémních mrazů se doporučuje, aby lidé z domu nevycházeli sami.

68letá paní se v kanadském městě Dawson Creek vydala na návštěvu k sousedům, jejichž dům je vzdálen jen několik desítek metrů. Venku panovala extrémní zima a teploty klesly na -41 až -42 °C.

Podle New York Post stařenka při krátké cestě domů zamrzla. Šéf tamní policie Damon Werrell tvrdí, že roli v její smrti mohl sehrát i alkohol. Tělo nebohé ženy našla policie jen kousek před jejím domem. Nechybělo tedy hodně a mohla žít.

Doporučeno
V Praze se objevily sdílené kluzáky od Rekola. Můžeš se s nimi projet na čtyřech kopcích V Praze se objevily sdílené kluzáky od Rekola. Můžeš se s nimi projet na čtyřech kopcích 10. února 2021 16:44

Region v Kanadě aktuálně zasáhly výrazně nízké teploty a očekává se, že padnou až na úroveň -45 °C. CBC píše, že v takových případech může i vystavení mrazu jen na několik minut představovat ohrožení života. Pokud tedy zmiňovaná starší paní hypoteticky vlivem alkoholu usnula před domem, neměla šanci přežít.

V takových mrazech se proto kromě několika vrstev teplého oblečení doporučuje cestování s jinou osobou. Jinak mohou totiž některé případy skončit podobně tragicky jako úmrtí 68leté Kanaďanky.

Domů
Sdílet
Diskuse