Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 16:33
Čas čtení 6:18
Dominik Vetrák

Teorie o WandaVision: Proč Pietro nebude Quicksilver a jak Wanda způsobí zrod mutantů v celém světě Marvelu?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Šestá epizoda WandaVision toho skrývala hodně pod povrchem.

Jen málokdo čekal, že WandaVision bude tak skvělý seriál. Pomohl nakopnout sterilní filmový a seriálový svět Marvelu. Ten částečně trpěl stereotypní šablonou filmů.

WandaVision je ale originální, poutavý a překvapivý seriál. Má mnoho kvalit, ale sem tam nás stále dokáže zklamat. Například herecké výkony z poslední epizody byly v sekvencích na základně SWORD značně slabé. 

Nás ale bude více zajímat řada záhad, teorií a možných odpovědí na to, co se to vlastně v tomto seriálu děje.

Doporučeno
Zpříjemni si Valentýn romantickými komediemi Zpříjemni si Valentýn romantickými komediemi 14. února 2021 15:30

Dva Quicksilverové, dva filmové světy, dva herci

Poslední epizoda nebyla zdaleka tak překvapivá jako ta před ní. V ní se objevil Pietro Maximoff jako Quicksilver, mrtvý bratr Wandy, jehož zabil Ultron v Avengers 2. Nicméně, nehrál ho Aaron-Taylor Johnson, ale Evan Peters. I ten hrál Quicksilvera, avšak v X-Men filmech od studia Fox, což byl úplně jiný filmový vesmír oddělený od Marvelu. 

Když Disney před pár lety koupilo studio Fox, Marvel znovu získalo práva používat X-Meny a všechny mutanty z filmů od Foxu. Dlouho se spekulovalo, jak se tedy mutanti zapojí do Marvelu a zda jednotlivé postavy ztvární známí herci nebo Marvel vybere jiné. 

No a v předposlední epizodě WandaVision na nás vyskočil Evan Peters z filmů od Foxu jako Quicksilver, avšak s myslí a vzpomínkami Quicksilvera z filmů od Marvelu. Co se to tedy děje?

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Kdo je ve skutečnosti Pietro ve WandaVision?

Nejprve jsme si všichni mysleli, že se otevřel Multiverse (alternativní dimenze a světy) a Pietro přišel ze světa X-Men. A i když je to stále možné, je tu i jiná možnost. Evan Peters může hrát danou pohřešovanou osobu, o níž hovořil agent Woo v prvních epizodách, respektive někoho zcela jiného, koho Wanda „obsadila“ do role Quicksilvera. 

Nejpravděpodobnější je ale třetí možnost, a to ta, že Pietro/Quicksilver je někdo úplně jiný nebo je někým ovládán. Stále má sice své schopnosti, ale v Hexe (vnitřek bariéry, v níž se děj odehrává) je možné všechno, a tak mu je někdo mohl přiřadit. Proč si myslíme, že za Quicksilverem někdo stojí? 

V první řadě tu máme jeho očividnou snahu dostat z Wandy informace o jejích synech. Zvědavý byl i na vznik Hexu a její schopnosti, přičemž ji podporoval v tom, aby pokračovala. Nahrává to teorii, že je nějak spojen s tajemným záporákem, který Wandě pomohl vytvořit Hex a který jí zřejmě i upravil vzpomínky.

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Ovládá všechno záporák Mephisto?

Už v předešlých článcích jsme informovali o tom, že celý děj WandaVision je inspirován komiksovou událostí House of M (více si o tom přečteš zde). Tamní důležitou postavou je záporák Mephisto, který v podstatě stojí za zrodem Wandyiných dětí Billyho a Tommyho. Je možné, že Pietro je Mephisto v přestrojení, nebo je někdo, koho Mephisto ovládá.

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Odkazovalo na něj již několik dialogů a symbolů. Sám Pietro v minulé epizodě řekl i toto: „Damn it if Westview New Jersey isn't charming as Hell“ či „Unleash hell, Demon Spawn!" (Pietro doslova nazývá Wandyiny děti potomky ďábla, což by sedělo i na jejich komiksový původ spojený s Mephistem). V obou případech tedy jde o odkazy na ďábla Mephista.

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics
Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 94743 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co má film Kick-Ass společné s Quicksilverem a Marvelem
  • Co si myslíme o scéně s Agnes. Hraje to, nebo je skutečně obětí?
  • Co jsme se dozvěděli o těle Visiona a Quicksilvera?
  • Jak se mohou mutanti a X-Men dostat do světa Marvelu i bez Multiverse a alternativních realit.
  • Proč nekoná Doctor Strange a jaký může být skrytý význam reklamy se žralokem?
Domů
Sdílet
Diskuse