Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2021 9:30
Čas čtení 6:50
Katarína Danková

Inspiruj se stylem Karolíny Chomistekové: Preferuji čisté linie a minimalismus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti

Inspiruj se stylem Karolíny Chomistekové: Preferuji čisté linie a minimalismus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti
Zdroj: Instagram @karolinachomistek
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Krása a styl Slovenek se nezapřou. Misska, modelka a bývalá ředitelka soutěže Miss Slovensko Karolína Chomisteková ví, co jí sluší. Pro Refresher prozradila, jak se vyvíjel její styl, čím se inspiruje a že dražší kousek hned neznamená i kvalitu.

Jedna z nejkrásnějších a nejstylovějších Slovenek Karolína Chomisteková nám prozradila, že si prošla jistými styly a trendy, dokud se v módě našla: „Nyní preferuji čisté linie, minimalismus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti.

Karolína tvrdí, že ji už nelákají výstřednosti v oblékání a pomíjivé módní trendy. „Nejlepším módním trendem je to, co ti sedí, a netřeba se někdy možná násilím snažit polohovat do nějaké formy, jen aby to vypadalo cool.“ Buď sám sebou, tak jak se to přes módu snaží vyjádřit i inspirativní modelka.

Slovenka s vytříbeným vkusem v oblasti módy a stylových či luxusních kousků, která ve světě módy působí již déle a je inspirací pro mnohé ženy, jsme se ptali také na to, odkud čerpá inspiraci při tvorbě outfitů: „Miluji cestování a to z velké části ovlivnilo i můj styl oblékání.“

V tomto článku si přečteš:
  • Zda vyšší cena automaticky znamená i kvalitu.
  • Do čeho se podle Karolíny vyplatí investovat.
  • Jaký je její nejoblíbenější kousek a značky.
  • Co si naposledy koupila a za kolik.
  • Koupě jakého módního kousku dosud lituje.
  • Proč v jejím šatníku nenajdeš extravagantnost.
  • Co musí splňovat jednotlivé kousky oblečení slovenské krásky.
  • Jakého pokroku si v poslední době všímá na Slovensku.
  • Jaký styl na druhých lidech nejvíce cení.
Doporučeno
V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) 8. dubna 2021 9:30

Znáš to. Když se rozhoduješ, co si koupíš nebo kde si to koupíš, stojíš před dilematem. Koupit levně a více nebo méně a kvalitně? Před takovou otázkou někdy stojí i slavné a známé tváře. Ale Karolína Chomisteková v tom má jasno. Ačkoli i ona sama si občas něco z fast fashion koupí, při budování šatníku doporučuje vsadit na nositelné kousky a kvalitu.

Znamená však dražší věc automaticky i kvalitnější věc? „Určitě ne, mnohdy platíme právě za značku. Při výběru je třeba dávat pozor na materiál, ze kterého je věc vyrobena, a také na nadčasovost daného kousku,“ prozradila nám Karolína, což při výběru dražšího oděvu či doplňku nepodcenit.

Netřeba se však bát investovat. Pokud narazíš na luxusní nadčasový a vzácný kousek, tvá koupě se ti může v konečném důsledku jen vyplatit. Takové kousky ti poslouží velmi dlouhou dobu, a kdyby tě náhodou přestaly bavit, prodáš je za slušnou částku. Slovenská kráska a fashion ikona radí investovat do kvalitních bot a kabelek. „Jsou to kousky, které nám slouží jako doplňky. Stačí je pak kombinovat s basic věcmi a výsledek je vždy perfektní.“

Na přehlídku do Milána zvolila Karolína trendy krátké sako od české značky ODIVI, přiléhavý top z Intimissimi, ležérní džíny ze Zary, kabelku Fendi a šperky Tiffany & Co.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Karolina Chomistekova (@karolinachomistek)

I Karolína se řídí doporučením stylistů a jednou za čas si přetřídí šatník. Věci, které nenosí, daruje nebo prodá. K věcem, které nejvíce nosí, doplňuje kombinovatelné kousky a tak si staví kvalitní, plně využitelný šatník. A to radí i ostatním: „U mě jednoznačně nesmí chybět cowboy boots, ale dobře kombinovatelné kousky jsou například basic bavlněné tričko, kardigan, sako dobrého střihu, bílá košile, rovné džíny či trenčkot.“

Doporučeno
Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka 16. dubna 2024 14:00

Každý má svůj oblíbený kousek, který nosíme rádi a často. Ať už jde o šaty, tričko, bundu, nebo aktuální „teplákovku“. Slovenská módní ikona však za svůj nejoblíbenější módní kousek považuje kabelku, kterou si oblíbily snad všechny stylové ženy na celém světě. Jde o chain pouch od luxusní značky Bottega Venetta v pruhovaném designu.

Jarní outfit v podaní slovenské krásky. Trenčkot z Kary v super barvě, top Edited, stylové potrhané džíny Levi's a boty od Off White. Outfit dotváří kabelka značky Chanel a nezbytný kousek na slunné dny – brýle od Loewe.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Karolina Chomistekova (@karolinachomistek)

Stylová Slovenka se nezapře. Hrdě podporuje i slovenskou módní tvorbu a nám prozradila, že ji velmi baví například věci od Lukáše Krnáče, rafinovanost Pavla Dendise a elegance kousků Zuzany Kubíčkové. K oblíbeným zahraničním značkám přidává „Acne, Isabel Marant, Mango, Totême, Edited, Celine, HM mívá krásné kolaborace se zahraničními návrháři...“.

Pro Refresher prozradila, co naposledy obohatilo její šatník (nebo spíše doplňky). „Vintage náhrdelník od Diora. Ráda nakupuji vintage věci a ceny jsou mnohdy skoro trojnásobně nižší oproti původním,“ uvedla na margo ceny Karolína.

Denimová dokonalost v podaní Karolíny. Stačí jí na to jen komplet šedých džín, zkrácená „riflovka“ stejné barvy z Off Districtu a kabelka smetanové barvy od Kary.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Karolina Chomistekova (@karolinachomistek)

Módní trendy se každoročně mění. Záplava nových trendy kousků v obchodech, které křičí „novinky, které musíš mít, jinak nejsi IN“, je cítit na každém kroku. Každý se někdy nechá zlákat a tak je to i v případě ostřílené znalkyně módy. Nákupu kterého módního kousku Karolína dodnes lituje?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95191 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Koupě jakého módního kousku dosud lituje.
  • Proč v jejím šatníku nenajdeš extravagantnost.
  • Co musí splňovat jednotlivé kousky oblečení slovenské krásky. 
  • Jakého pokroku si všímá v poslední době na Slovensku.
  • Jaký styl na druhých lidech nejvíce cení.
Domů
Sdílet
Diskuse