Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2021 7:00
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

PŘEHLEDNĚ: Do obchodu či MHD jenom s respirátorem, většina prodejen zůstává zavřená

PŘEHLEDNĚ: Do obchodu či MHD jenom s respirátorem, většina prodejen zůstává zavřená
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od dnešního dne platí nová protiepidemická opatření.

Vláda v pondělí vyhlásila nová opatření, která začala platit od dnešní půlnoci. Nově je povinné nošení respirátoru FFP2 bez výdechového ventilu v obchodech, MHD, nemocnicích nebo ambulancích. Kdo nevlastní respirátor, může použít dvě chirurgické roušky. V platnosti nadále zůstávají i dříve zavedená opatření.

Doporučeno
Babiš: Virus je zabiják, čekají nás pekelné dny. S experty budeme jednat o tvrdém lockdownu Babiš: Virus je zabiják, čekají nás pekelné dny. S experty budeme jednat o tvrdém lockdownu 24. února 2021 11:56

Povinný respirátor FFP2

Nošení respirátoru FFP2 nebo KN 96 bez výdechového ventilu je nyní povinné ve všech vnitřních prostorech včetně obchodů a nemocnic, v prostředcích veřejné dopravy, na nástupištích či v přístřešcích a čekárnách veřejné dopravy, ale také v motorových vozidlech, pokud v nich nejedou pouze členové jedné domácnosti. Pokud nevlastníš respirátor, můžeš ho nahradit dvěma chirurgickými rouškami, avšak radíme ti pořídit si ho, neboť od 1. března bude jeho nošení povinné na všech místech.

Děti od 2 do 15 let nemusí nosit respirátor a postačí jim chirurgická rouška či jiná zdravotnická obličejová maska. 

Domů
Sdílet
Diskuse