Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2021 17:45
Čas čtení 1:24
Adam Smeták

Odměny pro zdravotníky schváleny. Stát pro ně vyčlenil 12 miliard korun

Odměny pro zdravotníky schváleny. Stát pro ně vyčlenil 12 miliard korun
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS JANA MALÁČOVÁ
Uložit Uložené

Vláda během svého jednání schválila odměny pro zdravotníky i pracovníky sociálních služeb.

Vláda v pondělí večer schválila druhé kolo odměn pro pracovníky sociálních služeb. Jeden zaměstnanec si přijde až na 50 tisíc korun hrubého. Ministerstvo práce a sociálních věcí bude nově také řešit odměny pro zdravotníky v sociálních službách. Podle ministryně Jany Maláčové (ČSSD) prý proto, protože se od nich ministerstvo zdravotnictví pod vedením Jana Blatného (za ANO) odvrací. Maláčová o tom informovala na Twitteru.

Na své si přijde i zdravotnický personál. Vláda schválila, že na jejich odměny bude vyčleněno 12 miliard korun. Peníze by měli dostat ke květnové výplatě. Na tiskové konferenci to řekl v pátek ministr zdravotnictví Jan Blatný. Obdržet by měli srovnatelné částky s loňskem. Tehdy dostali za jarní zvládnutí pandemie odměny ve výši 75 tisíc korun hrubého. Podle ČT dostane nezdravotnický personál 30 tisíc korun hrubého. Peníze by měli dostat i zdravotníci, kteří pracují mimo nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse