Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2021 17:10
Čas čtení 1:58
Martin Mičuda

Jeep ukázal svou novou vlajkovou loď. Znovuzrozený Wagoneer chce konkurovat luxusním značkám

Jeep ukázal svou novou vlajkovou loď. Znovuzrozený Wagoneer chce konkurovat luxusním značkám
Zdroj: Jeep
TECH
Uložit Uložené

Na výběr budou hned dvě verze – Wagoneer a Grand Wagoneer.

V momentě, kdy nám Jeep loni představil znovuzrozený Wagoneer, šlo o novinku s dodatkem koncept. Americký výrobce však už tehdy hlásil, že sériová verze je na spadnutí a od té koncepční se bude lišit jen v detailech. Vzhledem k tomu, že v uplynulých hodinách došlo k odhalení produkčního vyhotovení, můžeme potvrdit, že Jeep nelhal. Nový Wagoneer vypadá téměř identicky a velkolepě.

Prakticky jedinou relevantní optickou změnou ve srovnání s prvotní studií je decentně pozměněná grafika full-LED světel. Ta totiž nejsou navzájem propojena svítícím pásem, a to ani vpředu, ani vzadu. Jinak se ale de facto nic nemění.

Přední masku tvoří tradičních sedm otvorů, je ale užší a širší než u jiných současných modelů značky. Nad ní přibyl nápis Wagoneer, zajímavostí ale je, že na karoserii jméno značky Jeep nevidíme.

Doporučeno
Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli 26. února 2021 14:30
Jeep, Wagoneer,
Zdroj: https://media.stellantisnorthamerica.com/image-gallery.do?method=view&imageGalleryId=1235

Jak se předpokládalo, Jeep nabídne hned dvě verze novinky – Wagoneer a Grand Wagoneer. V tomto případě přitom nejde o rozdílnost v délce, ale spíše postavení. Klasický Wagoneer se má přibližovat k modelům Chevrolet či Ford, zatímco varianta s dodatkem Grand bude dýchat na krk modelům Cadillac a Lincoln.

Rozdíl je tak především ve výbavě, protože na pohled jsou změny minimální – jinak tvarovaná světla, nárazník či umístění nápisu Wagoneer.

Domů
Sdílet
Diskuse