Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2021 18:54
Čas čtení 1:57
Vojtěch Vanda

Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou

Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Ministerstvo vnitra sdílelo mapu, v níž se dozvíš, pro které okresy byly v rámci omezeného pohybu osob provedeny změny, a z jakého důvodu.

Ministerstvo vnitra sdílelo na Twitteru mapu, která má pomoci s orientací v rámci omezení volného pohybu osob. Pro některé okresy byly totiž uděleny výjimky. Aby bylo všechno jasno, ministerský rezort vyznačil na mapě místa, kterých se výjimka týká, a zároveň k ní přidal podrobný popis, za jakým účelem zde byly výjimky vydány.

Doporučeno
Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro  cestování s výjimkou Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro cestování s výjimkou 10. března 2021 18:13

Kvůli kritické epidemické situace se vláda rozhodla, že do konce března nebude možné se volně pohybovat mezi okresy. K přesunům mezi nimi musel mít člověk dokument, který mohli v při náhodné kontrole požadovat policisté. Přestože ministerstvo vnitra vydalo některé výjimky, ne všechny byly dostačující, a tak bylo nutné opatření upravovat.

mapa
Zdroj: Ministerstvo vnitra ČR

Ke konci března se ale situace zlepšuje a vláda začíná pomalu uvolňovat jistá opatření. Například od pondělí povoluje sportování a volnočasové aktivity i mimo obec, kde se občan Česka zdržuje. Stále ale musí tuto sportovní činnost provádět v rámci okresu. Ne všude to ale platí stejně, a proto vnitro vydalo orientační mapu se zaznačenými výjimkami.

Doporučeno
Mapa zapomenutých pozemků: Podívej se, zda ti nepatří některý ze 166 tisíc pozemků v Česku Mapa zapomenutých pozemků: Podívej se, zda ti nepatří některý ze 166 tisíc pozemků v Česku 8. března 2021 19:47
Domů
Sdílet
Diskuse