Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2021 9:30
Čas čtení 5:23
Daniel Mikolášik

The Kid LAROI: z bezdomovce až na vrchol světa aneb jak 17letý raper přepsal historii

The Kid LAROI: z bezdomovce až na vrchol světa aneb jak 17letý raper přepsal historii
Zdroj: The Kid LAROI Twitter
HUDBA
Uložit Uložené

Přirovnávají ho k trapovému Justinu Bieberovi. Kdo je The Kid LAROI a proč šišlá i bez toho, aby měl na zubech grillz?

V začátcích ho mentoroval sám Juice WRLD. Hudbu začal tvořit ve 13 letech, ale už tehdy se snažil o preciznost a hladké flowy postavené na melodiích. I přesto, že dnes 17letý The Kid LAROI, vlastním jménem Charlton Kenneth Jeffrey Howard, žil dlouhá léta v chudobě a chvíli dokonce i na ulici, nikdy nerapuje o ganzích, zbraních či zabíjeni lidí.

Nebudu přece rapovat o zabíjení lidí, když je nezabíjím,“ říká LAROI. Ačkoli začal již ve velmi mladém věku, téměř od samého začátku se může pyšnit poměrně vyvinutým hlasem, se kterým dokáže pracovat lépe než mnohé popové hvězdy. Kategorizuje se jako raper, ale často ho můžeš slyšet i v rockově, popově nebo R'n'b laděných skladbách.

V některých linkách může na první poslech znít dokonce jako mumble raper s grillz v ústech, ale pravdou je, že šišlá i bez nich. A právě to dělá jeho hudbu výjimečnou. Seznam se s jedním z nejmladších, ale zato nejúspěšnějším australským raperem.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak se stal Juice WRLD jeho mentorem.
  • Co znamená The Kid LAROI.
  • Proč ho přirovnávají k Justinu Bieberovi.
  • V čem přepsal historii.
  • Jak se stal bezdomovcem.
Doporučeno
Ivana tetuje Lil Wayna, Chrise Browna či Miu Khalifu: Často tetuji u nich doma a poslouchám jejich připravovaná alba (Rozhovor) Ivana tetuje Lil Wayna, Chrise Browna či Miu Khalifu: Často tetuji u nich doma a poslouchám jejich připravovaná alba (Rozhovor) 28. března 2021 14:30

Z bezdomovce až na vrchol

Charlton se narodil 17. srpna 2003 na předměstí Sydney ve čtvrti Waterloo. O záviděníhodném dětství se však v jeho případě hovořit nedá. Jeho rodina neměla mnoho peněz, otec od nich odešel a s matkou se musel vzhledem k finančním problémům často stěhovat po australském státě Nový Jižní Wales.

Nějakou dobu žil i se svými prarodiči a od sedmi let se o něj starala matka a jeho strýc. Toho však zavraždili, když bylo Charltonovi 11 let, a z Broken Hillu na opačné straně státu se přestěhovali zpět do Sydney. Jako jeden z mála raperů byl dokonce i bezdomovcem, když se společně s matkou ocitl na ulici. S otcem, který je původem Francouz, měl napjaté vztahy, ale dnes už jsou podle jeho slov napraveny.

The Kid LAROI
Zdroj: Billboard

Pseudonym The Kid LAROI pochází z názvu jednoho ze čtyř největších australských domorodých národů Kamilaroi (známý také jako Gamilaraay), který žije převážně na území od Nového Jižního Walesu až po jižní Queensland. Právě Charltonův prapradědeček patřil mezi tyto domorodce, čímž chtěl raper uctít jeho památku.

Hudba ho provázela už od narození. Australskou hudbu však poslouchal jen sporadicky i vzhledem k tomu, že mnoho mainstreamových australských raperů prakticky neexistuje. Odmala mu imponoval především americký hip-hop. Jeho oblíbenými interprety byly například Fugees, Erykah Badu či Tupac.

Doporučeno
Stanou se z tenisek adidas Samba nové Superstary či Stan Smithy? Stanou se z tenisek adidas Samba nové Superstary či Stan Smithy? 26. března 2021 14:20

Hudbou jsem byl obklopen odmala, moje matka byla zvyklá pouštět hudbu na celý dům. Já jsem se do toho často snažil freestylovat. A nějaké věci jsem si pak nahrál v provizorním studiu v garáži na mikrofon,“ řekl pro HotNewHipHop o období, kdy mu bylo přibližně 13 let a začal se věnovat hudbě.

První hudbu začal přidávat na SoundCloud, podobně jako mnozí zámořští začínající rapeři. V roce 2018, kdy mu bylo 14 let, vydal své debutové EP s názvem 14 With A Dream, plné trapových beatů a melodických linek. Jeho hlas a flowy by mu přitom navzdory mladému věku mohli již v té době závidět mnozí zaběhnutí kolegové na scéně.

I přesto, že dlouhá léta žil v chudém a sociálně nezabezpečeném prostředí, nikdy nerapuje o ganzích, zbraních či zabíjeni lidí, jak tomu je u mnoha amerických raperů. „Nebudu přece rapovat o zabíjení lidí, když je nezabíjím,“ řekl LAROI youtuberovi Adamu Grandmaisonovi (známému pod pseudonymem Adam22) v reportáži pro No Jumper.

Rap bral v začátcích jako únik z každodenních rodinných problémů. Postupně se začal dostávat do povědomí i na americké scéně a mnohé skladby se objevovaly v tamních hitparádách. První větší úspěch zaznamenal po skladbě Let Her Go, kterou vydal již pod taktovkou známého režiséra Cole Bennetta a jeho prestižní multimediální společnosti a vydavatelství Lyrical Lemonade.

Pozornost si získal i po tom, co se v soutěži známé australské rozhlasové stanice Triple J Unearthed dostal až do finále. Podle vlastních slov bere hudbu velmi vážně a dívá se na ni jako na umění. Od začátku byl velmi cílevědomý a měl jasnou vizi – dostat se až na vrchol.

Doporučeno
Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music 11. března 2021 14:31

Mentoroval ho Juice WRLD

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96425 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč ho přirovnávají k Justinu Bieberovi a jak s ním tráví čas.
  • Jaké byly jeho začátky s Juice WRLD a proč ho považuje za svého velkého bratra.
  • S jakými velkými jmény spolupracoval a kdy vydá své první album.
  • Jaký australský rekord překonal.
Domů
Sdílet
Diskuse