Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2021 12:00
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Usedlost Cibulka koupili manželé Vlčkovi. Hodlají v ní vybudovat hospic pro děti

Usedlost Cibulka koupili manželé Vlčkovi. Hodlají v ní vybudovat hospic pro děti
Zdroj: Wikimedia/Eliška Čejková – volně k užití
NEWS MANŽELÉ VLČKOVI
Uložit Uložené

Na místě by měl vzniknout dříve avizovaný specializovaný dětský hospic, který chce šéf Avastu se svou manželkou vybudovat.

Manželé Vlčkovi odkoupí usedlost Cibulka na Praze 5, kde by měl vyrůst v březnu avizovaný specializovaný hospic pro dětské pacienty. Informace zazněla v pořadu České televize 168 hodin. Vlčkovi chtějí prostřednictvím nadace investovat do celého charitativního projektu až 1,5 miliardy korun, jež Vlček našetřil během svého působení jako šéf Avastu.

Doporučeno
Manželé Vlčkovi dají 1,5 miliardy korun na děti se závažnými nemocemi Manželé Vlčkovi dají 1,5 miliardy korun na děti se závažnými nemocemi 15. března 2021 18:11

„Každý rok se přes 800 českých rodin dozvídá, že jejich dítě se už neuzdraví. Chceme aspoň části z nich pomoci této těžké situaci lépe čelit a spoluvytvářet budoucnost, ve které je péče o kvalitu života závažně nemocných dětí stejně důležitá jako snaha o jejich léčbu,“ uvedl v březnu Ondřej Vlček, jenž plánuje se svou manželkou v rámci rodinné nadace uvolnit 1,5 miliardy korun na stavbu paliativního střediska a specializovaného hospice pro děti.

usedlost Cibulka
Zdroj: Wikimedia/Eliška Čejková – volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse