Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2021 17:13
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Biden uvalil další sankce na Rusko a vyhostil 10 diplomatů

Biden uvalil další sankce na Rusko a vyhostil 10 diplomatů
Zdroj: Drew Angerer/Getty Images/TASR/Michal Svítok
NEWS JOE BIDEN VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Bílý dům uvalí sankce na skoro čtyři desítky ruských jednotlivců a firem.

Bílý dům ve čtvrtek zveřejnil otevřený dopis, v němž zdůvodňuje vyhoštění desítky ruských diplomatů a uvalení sankcí na skoro čtyřicet jednotlivců a firem. Jedná se o reakci na Putinovo vměšování do loňských amerických voleb prezidenta a kybernetické útoky proti americkým vládním agenturám. 

Doporučeno
Trojkoalice SPOLU vyvolá hlasování o nedůvěře vládě Trojkoalice SPOLU vyvolá hlasování o nedůvěře vládě 15. dubna 2021 15:21

Sankce, které Spojené státy uvalily na šest ruských společností, reagují na kybernetické aktivity Ruska a dalších 32 jedinců a subjektů je obviněných z pokusů ovlivnit loňské prezidentské volby, například prostřednictvím dezinformací. Jen před pár okamžiky Bílý dům zveřejnil otevřený dopis, v němž Biden vysvětluje, proč podepsal exekutivní příkaz, kterým zmocnil americkou vládu k uvalení sankcí vůči jakémukoli sektoru ruské ekonomiky.

Domů
Sdílet
Diskuse