Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2021 13:53
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Arenberger: Vláda schválila nové opatření o omezení obchodu, děti se vrátí do školek ve třech krajích

Arenberger: Vláda schválila nové opatření o omezení obchodu, děti se vrátí do školek ve třech krajích
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Nejvyšší správní soud ve čtvrtek zrušil opatření ministerstva zdravotnictví, které upravuje provoz obchodů, služeb i setkávání lidí.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v pátek vystoupil na pravidelné tiskové konferenci, na níž zhodnotil aktuální situaci ohledně šíření epidemie koronaviru. Reprodukční číslo zůstává na hodnotě 0,85, od pondělí se otevřou školky ve třech krajích a čekají nás také změny v rozvolňování v oblasti služeb a maloobchodů.

Doporučeno
Nejvyšší soud zrušil omezení setkávání lidí či uzavření obchodů, vláda má 4 dny na nápravu Nejvyšší soud zrušil omezení setkávání lidí či uzavření obchodů, vláda má 4 dny na nápravu 22. dubna 2021 16:02

Ve spolupráci s epidemiology a našimi právníky jsme vytvořili na podkladě těchto připomínek opravy, které začnou platit od pondělka. Nedojde tedy k rušení opatření,“ uvedl ministr s tím, že vláda musela opatření upravit a znovu aktivovat kvůli čtvrtečnímu rozsudku Nejvyššího správního soudu, který zrušil opatření zakazující uzavírku obchodů a služeb.

Domů
Sdílet
Diskuse