Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2021 14:37
Čas čtení 1:39
Tereza Šnajdrová

Poslanec Martínek neudržel emoce na uzdě. Při projednávání manželství pro všechny se ve Sněmovně rozplakal

Poslanec Martínek neudržel emoce na uzdě. Při projednávání manželství pro všechny se ve Sněmovně rozplakal
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS
Uložit Uložené

Martínek neovládl své emoce při čtení dopisu od paní Lucie.

Ve Sněmovně se dnes projednává novela zákona o manželství, která by mohla povolit uzavření sňatku i homosexuálním párům. Na jubilejní 100. schůzi Poslanecké sněmovny se tak řeší velmi emotivní téma, o čemž se přesvědčil i Pirát Tomáš Martínek. Ten se odpůrcům novely rozhodl přečíst dopis paní Lucie, který ho dohnal až k slzám.

Doporučeno
Okamura: Radši bych skočil z okna, než skončit u stejnopohlavního páru Okamura: Radši bych skočil z okna, než skončit u stejnopohlavního páru 29. dubna 2021 11:09

Před 14 lety jsem emigrovala z České republiky. Žila jsem v Norsku, Velké Británii a nakonec jsem zakotvila v Norsku, kde nyní dokončuji doktorát. Všechny tři země jsem si vybrala z jednoho důvodu. Na rozdíl od České republiky tam jako lesba můžu žít plnohodnotný život,“ stojí v úvodně dopisu, který se Martínek rozhodl přečíst ostatním poslancům.

Domů
Sdílet
Diskuse