Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2021 11:28
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Kovy se setkal s dalajlámou. Pořád tomu nemůžu uvěřit, uvedl ve videu

Kovy se setkal s dalajlámou. Pořád tomu nemůžu uvěřit, uvedl ve videu
Zdroj: Jan Michael Ihl/Flickr/volně k užití
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Český youtuber a moderátor vedl rozhovor v rámci konference Evropské dialogy Václava Havla.

Kovy si popovídal s dalajlámou. To, co se zdá jako hodně opožděný aprílový žert, se stalo pravdou. Oblíbený český youtuber a moderátor si krátký záznam z rozhovoru vyvěsil na své sociální sítě. „Pořád tomu nemůžu uvěřit, že se to stalo,“ okomentoval své setkání v doprovodném videu, ve kterém vysvětlil, proč vlastně takovou možnost dostal.

Doporučeno
Vyléčil Dalajláma obyvatele Mongolska z alkoholismu? Namísto litrů vodky je inspiroval vyměnit ji za kobylí mléko Vyléčil Dalajláma obyvatele Mongolska z alkoholismu? Namísto litrů vodky je inspiroval vyměnit ji za kobylí mléko 14. března 2017 10:47

Karel Kovář, známý pod pseudonymem Kovy, je osobností, která již dávno přerostla svůj stejnojmenný youtubový kanál i kanál Gameballcz. Nejenže vystupuje v televizích jako host, ale také se mu povedlo některé události i moderovat. Proto asi není úplně nečekané, že mu bylo nabídnuto, zda nechce moderovat rozhovor s VIP osobností.

Jak sám Kovář uvedl, nečekal, že půjde o VIP osobnost, se kterou ho bude dělit půl světa. Dostal totiž možnost pohovořit s pětaosmdesátiletým 14. dalajlámou Jeho Svatostí Tändzinem Gjamcchem, který nese také titul duchovního vůdce Tibeťanů.

Kvůli čtyřicetiminutové rozpravě, která se objeví v rámci konference Evropské dialogy Václava Havla, musel vstávat o půl čtvrté ráno, aby v pět, kvůli časovému pásmu, mohli začít.

Dalajláma není, ač se to může zdát, překvapivým host této konference. Nejvyšší duchovní Tibetu byl totiž velkým přítelem našeho prvního prezidenta. Proto bude rozhovor mezi ním a Kovym určitě zajímavou záležitostí.

Co bylo jeho obsahem? K vidění bude 11. května v 17:05 na úvod konference Evropské dialogy Václava Havla, ne kterou se můžeš registrovat zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse