Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2021 18:23
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Hamáček: Celou dobu jsem hájil zájmy České republiky

Hamáček: Celou dobu jsem hájil zájmy České republiky
Zdroj: Úrad vlády ČR
POLITIKA
Uložit Uložené

Skončilo neveřejné jednání Poslanecké sněmovny.

Sněmovna dnes za zavřenými dveřmi projednávala cestu Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy. Server Seznam Zprávy totiž ráno přišel s informací, že vicepremiér se chtěl v Rusku vyměnit vrbětickou kauzu za milion dávek vakcíny Sputnik V a možnost zorganizování summitu Bidena s Putinem v Praze.

Hamáček tato obvinění popřel a řekl, že se jedná o nesmysl. Článek Seznam Zpráv prý neobsahuje jedinou citaci a je založen na lžích a spekulacích. Po neveřejném jednání pro Deník N uvedl, že dnes poslancům sdělil maximum. „Věřím, že oni věří mně, že jsem celou dobu hájil zájmy České republiky,“ řekl.

Doporučeno
Hamáček chtěl v Rusku vyměnit kauzu Vrbětice za Sputnik a setkání Bidena s Putinem v Praze, píší Seznam Zprávy Hamáček chtěl v Rusku vyměnit kauzu Vrbětice za Sputnik a setkání Bidena s Putinem v Praze, píší Seznam Zprávy 4. května 2021 8:37

Ministr vnitra dále dodal, že pokud někdo bude hledat pochybnosti, tak jej zřejmě nepřesvědčí nikdy. „Některé pochybnosti nerozptýlíte nikdy, ale pokud je konstrukce taková, že s vědomím toho všeho a s vědomím, že informaci mají od 7. dubna média, že jsem plánoval informační obchod s Ruskou federací, to je absurdní,“  uvedl.

Dnešní jednání bylo přerušeno poté, co si kluby ODS a lidovců vzaly přestávku. Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek uvedl, že zítra ráno by se mělo rozhodnout, zda neveřejné jednání o Hamáčkově cestě do Moskvy bude pokračovat.

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes na schůzi nevystoupil, nemluvili na ní ani šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun a ředitel rozvědky Marek Šimandl.

Domů
Sdílet
Diskuse