Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2021 14:40
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Kompletní otevření služeb, všechny základní školy na rotační výuce. Takto bude Česko vypadat od 10. května

Kompletní otevření služeb, všechny základní školy na rotační výuce. Takto bude Česko vypadat od 10. května
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vláda bude nadále rozvolňovat podle plánu, potvrdila na čtvrteční tiskové konferenci.

Je to oficiální: školy na Vysočině ve Zlínském kraji a v Jihočeském kraji se od pondělí 10. května přidají ke zbytku republiky a vrátí na rotační výuku druhé stupně základních škol. K tomu se otevřou i všechny mateřské školy v republice. Oznámila to vláda po jednání na čtvrteční tiskové konferenci. K tomu se bude rozvolňovat i ve službách.

Doporučeno
Rozvolňování od 3. května: Můžeš navštívit kadeřníka nebo kosmetický salón, do škol se vrátilo více žáků Rozvolňování od 3. května: Můžeš navštívit kadeřníka nebo kosmetický salón, do škol se vrátilo více žáků 3. května 2021 11:09

Kromě studentů na základních školách se od pondělí vrátí do výuky také vysokoškoláci na klinickou a praktickou výuku.  Ministr školství Robert Plaga (za ANO) také hovořil o tom, že pokud některým školám chybí testy, mají kontaktovat krajské pobočky Národního pedagogického institutu.

Domů
Sdílet
Diskuse