Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společností CzechFuckers, Fresher.cz, KonopnýTáta, PÁR, G21 Vitality a POPNAME.
27. května 2021 14:00
Čas čtení 4:38
Sponzorovaný obsah

8 kvalitních českých značek, o kterých jsi nejspíš neslyšel a stojí za tvou pozornost

MÓDA
Uložit Uložené

S otevřením obchodů bys měl začít přemýšlet, kterou značku podpoříš. Lokální a menší značky to mají těžší, ale častokrát zaujmou vysokou kvalitou, odlišností a smyslem pro detail.

Dopad pandemie koronaviru na maloobchod a velkoobchod je masivní. Podpora byla během uplynulých měsíců nedostatečná a nejen populární velké obchody se potýkají s masivními výpadky příjmů. Ještě hůř jsou na tom ale právě lokální, menší brandy, které se snaží na trhu teprve prosadit. 

Právě z tohoto důvodu jsme pro tebe vybrali 8 takových značek, které nejspíše neznáš, ale určitě stojí za tvou pozornost. Inspiruj se proto těmito domácími brandy, které na trh přinášejí řadu zajímavých produktů.

Nezapomínej, že toto je jen zlomek z obrovského množství domácích značek, které si zaslouží podpořit, ale rozhodně nedokážeme do výběru zařadit každého. Proto ti nabízíme výběr alespoň takových lokálních brandů, které působí v různých segmentech.

Fresher.cz

I navzdory podobnému názvu nejde o náš sesterský projekt. Pražský Fresher.cz je jednou z prvních profesionálních čistíren a opraven tenisek a obuvi  s možností doručení až k tobě domů — do Prahy, ale i do celé ČR! Služby této značky využiješ především pokud jsi sneakerhead a věříš, že tenisky nejsou jen obuv, která tě má chránit, ale představují pro tebe kult.

Fresher
Zdroj: Fresher.cz

Cílem tohoto brandu je vytvořit zázemí pro milovníky tenisek, kteří těmito produkty žijí a ujíždějí nejen na jejich designu, ale i čistotě. Fresher zároveň slibuje, že se postará o jakoukoliv obuv, nejen o tvé sneakers. Klidně k nim tedy můžeš donést i své Timberlandy, UGGs nebo luxusní boty od Gucciho či LV.

Fresher
Zdroj: Fresher.cz

Mimochodem, Fresher.cz ti aktuálně nabízí slevu 100 Kč na tvou první objednávku přes web u příležitosti oslav otevření jejich nové prodejny v Praze.

Czech Fuckers

Oukej, zrovna podle tohoto názvu je ti asi hned jasné, že jde o domácí českou značku. Brand Czech Fuckers je určen pro všechny, kteří rádi cestují, fandí, objíždí festivaly a chtějí dát najevo hrdost a sílu českého národa. Pokud žiješ freestylově, podle vlastních pravidel, pak jsi vítaným členem bandy Czech Fuckers.

CZECHFUCKERS
Zdroj: se svolením CZECHFUCKERS

Od této značky si pak můžeš koupit ručně malované kvalitní kšiltovky, které jsou upravené do unikátního designu podle tvého přání. Kdokoliv má tedy možnost, mít na kšiltovce svojí přezdívku, logo, motto nebo např. jméno instagramového profilu. Každý kus je pak jedinečný originál, přesně jako ty. Tento extravagantní český brand si navíc oblíbili i slavní čeští sportovci a osobnosti.

KonopnýTáta

Ne, nejde o českou variantu Tegridy Farms známou z amerického komediálního seriálu South Park, jak by se mohlo na první pohled zdát. KonopnýTáta je poctivá česká značka, která se řídí mottem „Poctivá práce, svobodná mysl a dobrá nálada“ již od roku 2010 a vyrábí různé výrobky z konopí — masti, čaje, kávu i CBD a CBG oleje.

Konopny Tata
Zdroj: KonopnyTata.cz

KonopnýTáta pěstuje vlastní konopí na svých polích a za 11 let existence vyzkoušel mnoho technologických postupů, aby vyladil své produkty k dokonalosti. Celé to odstartovala konopná mast, kterou vyráběl pro sebe a své blízké. Vysoká poptávka po produktech tohoto typu vedla ke vzniku lokální značky, kterou dnes tvoří rodina a kamarádi a v nabídce má široké portfolio nejen kosmetiky, ale i potravin vyrobených z konopí.

G21 Vitality

Pokud ti je blízký zdravý životní styl a trávíš hodně času ve své kuchyni, pak je G21 Vitality brand, který by tě mohl oslovit. Vyrábějí totiž prémiové kuchyňské spotřebiče jako například mixéry, odšťavňovače nebo sušičky ovoce, se kterými si uděláš fit snídani, oběd či večeři. V nabídce této značky nechybí ani doplňky do kuchyně v podobě nožů či brusných kamenů, ale i příborů a sad hrnců na vaření.

G21VITALITY
Zdroj: se souhlasem G21VITALITY

Výhodou této značky je především prodloužená záruka až na čtyři roky, kterou získáváš vždy zdarma. Díky tomu se můžeš spolehnout, že ti produkty G21 Vitality budou sloužit opravdu dlouho.

PÁR

Nemůžeme ti neukázat ani další domácí brand, který vznikl (nejen) pro sneakerheads. PÁR je založený na spojování, přátelské spolupráci a sdílení know–how. Za touto pražskou značkou stojí duo Jan Kloss a Darina Zavadilová, kteří v oblasti designu a módy pracují dlouhodobě. Výsledkem jejich spolupráce jsou unikátní sneakers, které jsou inspirované designem, uměním, architekturou a cestováním.

PÁR prague
Zdroj: PÁR Prague

Sneakers od značky PÁR ti učarují, pokud hledáš něco netradičního, čerstvého a navíc domácího. Jak sami autoři říkají, komfort a funkčnost je při tvorbě jejich produktů samozřejmostí, stejně tak odpovědný přístup k výrobě či jistá osobitost. Zajímavostí je, že produkty jsou unisexové, pro jakoukoli věkovou kategorii a tedy především určeny na chvíle, kdy se chceš cítit dobře.

POPNAME

POPNAME je sice malá, nezávislá značka, která byla založena teprve v roce 2009, ale znát ji určitě budeš, pokud se orientuješ ve skejtové komunitě. Začínala totiž jako skateshop, ale díky své popularitě začala vydávat také své vlastní kolekce oblečení a občas i limitované edice skateboardových desek.

popname
Zdroj: POPNAME

Od počátku působení se POPNAME zaměřoval na ojedinělé a neokoukané značky, díky čemuž najdeš v jejich nabídce brands jako Nike SB, Palace, Adidas Skateboarding, Huf, Stussy, Fucking Awesome, Dime, Hockedy, Hélas, Polar, Ripndip a mnoho dalších, které za sebou mají zajímavý příběh. POPNAME také díky své dlouhodobé existenci občas nabízí velmi limitované kolekce či speciální kousky, které jsou distribuovány pouze do vybraných obchodů.

Obchod díky online prodeji působí hlavně v Čechách a na Slovensku, ale poslední dobou se rozrůstá i na území zbytku Evropy.

popname
Zdroj: Popname

NAUT

Český brand NAUT odstartoval svou cestu návrhem batohu, který značka představila už v roce 2016. Definuje ho praktický a nadčasový design, ale také inovativní řešení a prémiové materiály. Tyto hodnoty si následně značka přivlastnila jako své základní.

Naut Strato
Zdroj: NAUT

NAUT můžeš od roku 2018 pravidelně vídat na Mercedes–Benz Prague Fashion Week, přičemž má za sebou mnoho úspěšných spoluprací se značkami jako Foosthop, Festka nebo s Janem Černým, Laformelou, Petrou Ptáčkovou, Lunchmeat nebo hudebnicí Annet X.

Cobra Belt
Zdroj: NAUT

V roce 2019 debutoval NAUT se svou první kolekcí oblečení a následující rok představil svou první ready–to–wear sérii. Mezi nejcharakterističtější produkty ovšem stále patří zmíněný městský batoh STRATO, který je pro tebe ideálním batohem, pokud hledáš funkčnost a unikátní design. Vejde se do něj 15 "notebook, je nepromokavý a uvnitř nabídne šikovné úložné prostory. Druhým typickým produktem značky NAUT je nový, zakázkově tkaný opasek Cobra Belt s unikátní zapínací sponou, která byla původně vyvinuta pro horolezce a používá se v armádě.

ONEST

Značku ONEST založili před pěti lety Ondřej a Honza, kteří měli kosmetický průmysl v malíku. Oba oslovovaly při práci především malé progresivní značky přírodní kosmetiky, které pracovaly s čistě zelenými surovinami a jejich účinek byl minimálně stejně tak dobrý, ne–li lepší, než u běžných velkých značek.

Onest facecream
Zdroj: ONEST

Z tohoto důvodu se rozhodli založit brand, který Čechům a Slovákům přináší krásné, minimalistické a současné produkty, které budou sázet na sílu přírodních látek bez zbytečného reklamního slangu a příběhů kolem. Vznikly tak produkty přírodní kosmetiky s aktivními látkami, díky kterým je určen pro všechny typy pleti, muže i ženy a navíc jsou vhodné také pro vegany.

Onest
Zdroj: ONEST

Ti, kteří ONEST používají, si nejvíce chválí Hyaluronic face serum, který obsahuje dva druhy kyseliny hyaluronové a patří od svého uvedení mezi produkt číslo jedna v zákaznické oblíbenosti. Častou volbou je také One face cream, který si získává stále více fanoušků. Obsahuje koktejl mořských a sladkovodních řas, které zvyšují jas pokožky, snižují šupinatění pokožky a atakují vrásky a jemné linky.


To je pro dnešek vše z našeho výběru kvalitních českých brandů. V post-pandemické době se jim bude hodit tvá podpora, kterou jim rozhodně pomůžeš nejen k jejich dalšímu rozvoji, ale často také přispěješ k budování odpovědných a udržitelných startupů.

Domů
Sdílet
Diskuse