Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2021 19:07
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Maturity 2021: Přinášíme řešení didaktických testů z češtiny, matematiky a angličtiny

Maturity 2021: Přinášíme řešení didaktických testů z češtiny, matematiky a angličtiny
Zdroj: TASR - Roman Hanc
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Uspěl jsi v letošních maturitách? Podívej se na řešení jednotlivých úloh.

Letošní maturanti už mají zkoušky za sebou a nyní přichází na řadu čekání na výsledky. Na ty si budou studenti muset počkat až dva týdny – zpřístupněny mají být nejpozději do 7. června 2021. Už teď se ale můžeš podívat na řešení jednotlivých úloh, abys věděl, zda budeš mít důvod k oslavám.

Pokud ale už teď tušíš, že jsi neuspěl, tak nezoufej. Budeš mít ještě jeden pokus. Opravné testy se budou psát ve dnech 7. až 9. července 2021, a to na vybraných spádových školách. Výsledky pak budou známé do 19. července. 

Zadání a řešení didaktických testů z matematiky, češtiny a angličtiny najdeš níže společně s krátkým popisem, jak jednotlivé testy probíhaly.

Doporučeno
„Mám malou dceru a doufám, že až vyroste, nepotká na večírku nikoho, jako je on.“ Takto reagují politici na obvinění Feriho „Mám malou dceru a doufám, že až vyroste, nepotká na večírku nikoho, jako je on.“ Takto reagují politici na obvinění Feriho 26. května 2021 10:53
studenti, maturita
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Matematika

V letošním roce se stejně jako v tom minulém didaktický test z matematiky skládal z 26 úloh, ze kterých mohli studenti získat maximálně 50 bodů. K úspěšnému vykonání zkoušky stačilo správně vypočítat 33 procent úkolů. Prvních 15 úkolů tvořily úlohy otevřené a druhou část uzavřené úlohy, u nichž byla vždy jen jedna odpověď správně. Na vypracování měli studenti 135 minut

Domů
Sdílet
Diskuse