Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 15:59
Čas čtení 2:39
Jakub Paulík

Recenze: Jak obstáli Warrenovi proti satanistům? V The Conjuring 3 se pustili do vyšetřování kletby

Recenze: Jak obstáli Warrenovi proti satanistům? V The Conjuring 3 se pustili do vyšetřování kletby
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kvalitní horor, ale slabý Conjuring.

Fanoušci mainstreamové vlny hororů se měli začátkem měsíce na co těšit. Krátce po tom, co se mohli po dlouhém pandemickém lockdownu dostat do kin, si premiéru odbyla novinka V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (The Conjuring: The Devil Made Me Do It).

Ve třetí části této populární série jsme měli možnost v hlavních rolích opět vidět Veru Farmigu s Patrickem Wilsonem, kteří ztvárňují manželský pár Lorraine a Eda Warrenovi.

Případ z nového Conjuringu týkající se vyhánění démona z 8letého Davida a následných událostí je znovu inspirován skutečným příběhem z praxe manželů démonologie. Podle filmařů se slavným vymítačům ďábla podařilo při tomto vyšetřování narazit na „nejhrozivější objev jejich kariéry“.

Doporučeno
Zack Snyder prozradil, o čem měly být Justice League 2 a 3. Kdo by zemřel a co znamenaly postapokalyptické vize Batmana? Zack Snyder prozradil, o čem měly být Justice League 2 a 3. Kdo by zemřel a co znamenaly postapokalyptické vize Batmana? 23. března 2021 12:30

V něco takového jsme i doufali. Pokud má hororová série potenciál děsit své stálé fanoušky i nadále, je vhodné, aby s každou částí přicházela se stále výraznějším zlem, které záporáka z předešlé části snadno strčí do kapsy. Bohužel, v tomto bodě selhali.

The Conjuring 3.
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Po událostech z druhé části roku 1977, kdy Warrenovi bojovali s děsivým démonem Valakem zahaleném do hábitu jeptišky, se časově přesouváme s hrdiny o 4 roky dále. Hned v úvodní scéně vidíme to, co nám ukázaly i upoutávky.

Ed s Lorraine se pokoušejí z malého chlapce dostat démona, ale proces vyhánění neskončí úplně podle představ. Hororoví nadšenci si určitě všimnou, že na začátku filmu tvůrci nápadným způsobem odkazují na hororovou legendu Exorcista z roku 1973.

Pátrání odhalí, že rodina v domě byla prokletá a případ by mohl souviset se skupinou záhadných satanistů. Kromě toho se Warrenovi musí u soudu vyrovnat s prvním případem v USA, kdy se obžalovaný brání tvrzením, že ho posedl démon.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse