Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 14:28
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér

Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA
Uložit Uložené

Předseda Pirátů Ivan Bartoš obvinil Agrofert z nezákonného čerpání dotací. K jeho výrokům se pro REFRESHER vyjádřil Andrej Babiš (ANO).

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš se znovu pustil na Twitteru do firmy Agrofert, kterou premiér Babiš v roce 2017 vložil do svěřenského fondu. Uvádí, že firma v posledních 3 letech inkasovala dotace ve výši 20 miliard korun, což by měly české úřady začít okamžitě vymáhat. Andrej Babiš (ANO) pro REFRESHER uvedl, že se dle jeho názoru jedná o účelovou lež.

Doporučeno
Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí 3. června 2021 16:25

„Hamižnost Andreje Babiše způsobila, že škody za nezákonné čerpání dotací a zakázek pro jeho firmy zaplatí běžní občané a podnikatelé,“ prohlásil ve čtvrtek Bartoš. Dodal, že se kvůli tomu stali občané a podnikatelé premiérovými rukojmí. „Jen za 3 roky získal Agrofert nezákonně 20 miliard Kč. České úřady by měly okamžitě začít tyto prostředky vymáhat,“  tvrdil.

V komentářích se následně strhla debata. Jeden z komentujících se předsedy Pirátů zeptal, zda jsou těch 20 miliard korun nárokové dotace. „Celkový objem dotací za 3 roky je 6 miliard Kč a celkový objem zakázek za 3 roky je cca 14 miliard Kč. Celkově tedy za 3 roky cca 20 miliard,“ dostalo se mu odpovědi z účtu Pirátské strany. 

Doporučeno
Babiš se pustil do Pirátů kvůli migrantům. To říká agent StB, odvětil Bartoš Babiš se pustil do Pirátů kvůli migrantům. To říká agent StB, odvětil Bartoš 12. března 2021 18:18

Bartoš je multikulturní promigrantský lhář a udavač, myslí si Babiš

REFRESHER proto kontaktoval premiéra Babiše, aby okomentoval Bartošovo tvrzení. „Bartoš je multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ vyhl se přímé odpovědi Babiš. „Před lety chtěl být náš primátor v Praze, takže mu jde jen o kariéru,“ dodal. 

Měl tím na mysli SMS zprávu předsedy Pirátů z roku 2014, ve které premiérovi psal, že se chce stát primátorem Prahy a co pro to může Babiš udělat. Bartoš nicméně o tomto své kroku již dříve hovořil v rozhovoru pro iROZHLAS v roce 2017, kdy uvedl, že za ANO kandidovat nechtěl a že se jednalo o vtip.

Ani na opakovaný doraz premiér Babiš redakci REFRESHERu neodpověděl, zda by podle něj měly české úřady po Agrofertu vymáhat zmíněné prostředky. „Je to nesmysl,“ napsal Babiš. „Pan Bartoš neumí ani rozlišit tržby od dotací. Prostě účelově lže,“ završil.

Domů
Sdílet
Diskuse