Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 15:52
Čas čtení 0:36
Kamila Šebestová

Vakcínu AstraZeneca by měli přestat podávat i lidem nad 60 let, tvrdí představitel Evropské lékové agentury

Vakcínu AstraZeneca by měli přestat podávat i lidem nad 60 let, tvrdí představitel Evropské lékové agentury
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Tento krok podle Marca Cavaleriho zvažují mnohé země, například Německo a Anglie.

Podle představitele Evropské lékové agentury by země měly vyhýbat podávání vakcíny proti onemocnění covid-19 od společnosti AstraZeneca i lidem nad 60 let. Marco Cavalerie to dnes řekl kvůli obavám ze vzácných případů krevních sraženin po očkování touto látkou.

„V kontextu pandemie jsme zastávali i zastáváme názor, že poměr rizika a přínosu (vakcíny od AstraZeneca) je příznivý, a to pro všechny věkové kategorie,“ uvedl šéf vakcinačního strategie EMA, v rozhovoru pro italský deník La Stampa.

Doporučeno
Očkovací certifikát do mobilu: K zisku osvědčení není potřeba číslo občanky ani e-identita, stačí telefon a e-mail Očkovací certifikát do mobilu: K zisku osvědčení není potřeba číslo občanky ani e-identita, stačí telefon a e-mail 10. června 2021 18:25


Marco Cavalerie však řekl, že vzhledem ke klesajícím počtům případů onemocnění covid-19, by se jim měly podávat raději vakcíny založené na technologii mRNA, jako jsou ty od společnosti Moderna či konsorcia Pfizer/BioNTech.

Domů
Sdílet
Diskuse