Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2021 10:35
Čas čtení 0:38
Adam Smeták

VIDEO: Žralok mu téměř ukousl nohu. Paraglidista nad hladinou moře nestihl ani zareagovat

VIDEO: Žralok mu téměř ukousl nohu. Paraglidista nad hladinou moře nestihl ani zareagovat
Zdroj: Flickr/Per Axbom/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Jeho stav je již stabilizovaný.

Na konci června v přímořském resortu v Akabském zálivu v Rudém moři došlo k incidentu jako z noční můry. Sedmatřicetiletý Jordánec se vznášel s padákem u hladiny moře, zatímco jej táhl vodní skútr, když tu náhle na něj zpod hladiny vyskočil žralok a popadl jej za nohu. Na záběrech, které z incidentu vznikly, je vidět, jak muži ukousl kus nohy. Informuje o tom magazín Esquire ve svém vydání pro Střední východ.

Zraněného muže okamžitě převezli do Vojenské nemocnice prince Hashema, kde podstoupil operaci. Podle dostupných informací je jeho stav již stabilizovaný, ale odnesl si vážné, celoživotní následky. Má několik zlomených kostí, odříznuté šlachy, natržený sval a přišel o část chodidla. 

Mohamed Qatawneh z místního potápěčského centra pro server Jordan News uvedl, že útoky žraloků jsou v Akabském zálivu vzácné. „Útok tohoto žraloka přitáhl mediální pozornost. Vyděsilo to řadu lidí, ale ve skutečnosti je to něco, co se může stát kdekoliv,” řekl. Jen dva dny poté přitom ve stejném zálivu zaútočil žralok na závodní člun. Tentokrát se ale nikomu nic nestalo.

Domů
Sdílet
Diskuse