Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2021 16:41
Čas čtení 1:18
Dominik Vetrák

Epický trailer na sci-fi Duna budeš sledovat s otevřenými ústy. Díváme se na film roku?

Epický trailer na sci-fi Duna budeš sledovat s otevřenými ústy. Díváme se na film roku?
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dunu uvidíme v kinech už za 3 měsíce.

Warner Bros. po necelém roce přichází s dalším trailerem pro Dunu. Říjnovou kinopremiéru už, zdá se, nic neohrozí, a tak se pomalu může začít s masivní reklamní kampaní. Mnohým však bude stačit dnešní trailer, který je více než dostatečným lákadlem.

Hlavní postavou bude Paul Atreides v podání Timothéeho Chalameta. Rebecca Ferguson si zahraje jeho matku Lady Jessicu. Atreides se s rodinou bude stahovat z domovské planety Caladan na planetu Arrakis, kterou získali jako dědictví. Arrakis je domovem nejvzácnějšího zdroje ve vesmíru, nadlidské drogy jménem Spice. Noví majitelé planety si okamžitě najdou rivaly a nepřátele.

Doporučeno
Toto je 10 nejsledovanějších filmů od Netflixu. Většinou jde o průměrné či podprůměrné akční nesmysly Toto je 10 nejsledovanějších filmů od Netflixu. Většinou jde o průměrné či podprůměrné akční nesmysly 22. července 2021 12:59


Kromě Timothéeho Chalameta a Rebeccy Ferguson uvidíme i herce a herečky jako Jason Momoa, Zendaya, Stellan Skarsgard, Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin, Dave Bautista a dalších.

O scénář se postaral Eric Roth (A Star is Born, Benjamin Button) a kameru měl na starosti Greig Fraser (Lion, Rogue One: A Star Wars Story, Zero Dark Thirty). Soundtrack složil geniální Hans Zimmer.

Kanadský režisér Dennis Villeneuve si nevybírá jednoduché projekty. Po Arrival a Blade Runner 2049 se pustil do filmového zpracování knihy Duna od Franka Herberta, o níž se tvrdilo, že je nezfilmovatelná. Podle dosavadních trailerů to však vypadá tak, že by se to Villeneuvovi mohlo podařit.

Jeho Duna totiž vypadá absolutně famózně a každý jeden záběr z traileru v nás vyvolává pocit, že se díváme na film roku. Audiovizuální stránka je ohromující a dokonce i Jason Momoa vypadá v tomto filmu jako schopný herec.

Doporučeno
Recenze: Fear Street Recenze: Fear Street 19. července 2021 16:30

Je nepochybné, že natočit a dokončit tento projekt bylo nesmírně drahé, protože se dočkáme i obrovských blockbusterových scén plných výbuchů a obrovských příšer. Více než 3minutový trailer je plný skvělých záběrů, které na premiéru nalákají každého pochybovače, a my ze snímku odmítáme až do premiéry vidět víc. Společně se tedy těšme na 22. říjen, kdy se Duna dostane do kin a na HBO Max.

Pevně ​​věříme, že snímek bude kasově úspěšný, jinak se nedočkáme pokračování. Příběh Duny totiž režisér rozdělil do dvou filmů, takže pokud chceš vědět, jak to skončí, vyraz do kina. 

Domů
Sdílet
Diskuse