Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2021 14:30
Čas čtení 6:23
Dominik Vetrák

10 nejikoničtějších smrtí legendárních komiksových postav. Tyto scény se nesmazatelně vryly do našich pamětí

10 nejikoničtějších smrtí legendárních komiksových postav. Tyto scény se nesmazatelně vryly do našich pamětí
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Úmrtí v komiksech se neberou vážně, protože hrdinové jsou často oživení. Avšak některá úmrtí způsobila obrovské změny v příbězích a srdcích fanoušků.

Komiksy a komiksové filmy se vážou k zábavě, blockbusterové akci, humoru a sympatickým postavám. Jen málokdy jsou emotivní, smutné a většinou jejich děj dokážeš předvídat. Respektive se dá očekávat, že většina postav přežije, protože se musí objevit v další části. Někdy si ale komiksoví a filmoví autoři řekli, že je načase čtenáře/diváka šokovat.

Nebo jen chtěli uzavřít příběh postavy smysluplným způsobem. Často nás to zaskočilo, někdy to provázely emotivní scény a někdy se to odrazilo i na prodeji komiksů či společenské náladě. Vybrali jsme tak 10 nejikoničtějších a nejlepších komiksových úmrtí, ať už šlo o časopisy nebo filmy.

Doporučeno
9 změn v příběhu a scénáři, které si vynutili herci 9 změn v příběhu a scénáři, které si vynutili herci 17. srpna 2021 9:30

1. Iron Man

Tuto smrt si všichni pamatujeme nejlépe a nejčerstvěji. Ze všech 10 v tomto článku se udála jako poslední. Tony Stark aka Iron Man obětoval svůj život v boji s Thanosem a jeho armádou v roce 2019, kdy do kin dorazil epický velkofilm Avengers: Endgame. Endgame je jeden z nejlepších komiksových filmů a celkově jeden z nejlepších filmů roku 2019.

My jsme si snímek nesmírně užili a jsme vděční, že tvůrci v něm mohli říci sbohem hned několika postavám. Film tak mohl být odvážnější a divák si nemohl být jistý, která z postav finální bitvu s Thanosem přežije. Někteří Iron Manovu smrt předvídali, ale nikdo asi nečekal, že bude tak emotivní a hlavně tak ikonická. 

Iron Man pochopil, že jediným způsobem, jak Thanos zastavit, je navléci si Infinity Gauntlet se všemi Infinity Stones, lusknout prstem a nechat zmizet všechny nepřátele. Věděl ale, že ho něco tak silného zabije. Hulk to přežil, ale přišel o ruku.

Tony neměl šanci, a tak s tímto vědomím zvedl ruku a na Thanosovo prohlášení I am Inevitable (Jsem nezbytný/nevyhnutelný) odpověděl dnes již legendárním „...and I am Iron Man.“ Kruh se tak dokonale uzavřel, protože to řekl na konci prvního Iron Mana, když veřejnosti prozradil, že to on je Iron Man.

2. Captain America

Na konci legendární komiksové série Civil War Captain America pochopil, že nemá smysl dál bojovat. Vzdal se tedy autoritám a nechal zákon o registraci superhrdinů projít. Crossbones ho střelil do ramene během toho, co kráčel k soudu, a finální rány do hrudi vystřelila Sharon Carter, které někdo vymyl mozek.

Steve Rogers se nakonec vrátil mezi živé, protože ve skutečnosti nebyl mrtvý, ale zaseknutý v čase a prostoru kvůli Red Skull. Jeho smrt však měla na celý svět Marvelu obrovský dopad. Captain America byl nejvýznamnějším hrdinou a symbolem dobra. Šlo o nesmírně šokující a násilnou smrt, se kterou vůbec nikdo nepočítal.

Marvel
Zdroj: Marvel Comics

3. Professor X 

Charles Xavier zemřel v komiksech i ve filmech. V komiksech to bylo nejhorší zřejmě tehdy, když ho nechtěně zabil Cyclops. Ve filmu se o to nejdříve postarala Jean Grey v X-Men 3, když ji ovládala síla Dark Phoenix. Svého mentora a otcovský vzor rozštěpila na atomy před zraky Wolverina a spol. Jeho smrt nesnášel dobře vůbec nikdo, včetně Magneta, jeho odvěkého rivala, nepřítele, ale i přítele. 


X-Men 3: The Last Stand mělo množství chyb, ale některé scény byly opravdu dobré, a to včetně Magnetovy repliky: „Charlies Xavier udělal pro mutanty víc, než si budeš moci kdykoli jen představit. Lituji, že musel zemřít, aby náš sen mohl žít dál.“ Magneto nikdy nechtěl, aby Xavier zemřel. Naštěstí pro diváky se Charles přenesl do mysli svého dvojčete, které bylo po celý svůj život upoutáno na lůžko. Jeho smrt byla i tak nesmírně silná.

4. Ultimate Peter Parker

V roce 2011 zabil Brian Michael Bendis Spider-Mana v komiksové sérii The Death of Spider-Man a Ultimate Avengers vs New Ultimates. Spider-Man nejprve zachránil Captaina Americu, když se vrhl do dráhy náboje. Sice to přežil, ale dost ho to poznamenalo. Chystal se jít do nemocnice, ale v té chvíli spatřil Normana Osborna a jeho partičku ze Sinister Six, která utekla z vězení. Rozhodl se je pronásledovat, což vyústilo do souboje.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102077 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak hrdinsky zemřel Spider-Man v komiksech.
  • Kterou smrt si Batman nesmírně vyčítá, přičemž o ní rozhodli čtenáři komiksů hlasováním.
  • Jak hrdinně zemřeli Flash a Superman.
  • Filmová smrt kterého hrdiny nás rozplakala snad více než Iron Manova oběť.
  • Do top 10 komiksových úmrtí se vešel pouze jeden záporák. Uhodneš který a proč je terčem diskusí do dnešního dne?
Domů
Sdílet
Diskuse