Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 12:11
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Demi Lovato nevyloučili, že se v budoucnosti mohou identifikovat jako trans osoba

Demi Lovato nevyloučili, že se v budoucnosti mohou identifikovat jako trans osoba
Zdroj: Getty Images/The 32nd Annual GLAAD Media Awards
OSOBNOSTI DEMI LOVATO
Uložit Uložené

Oslovování „oni“ nemusí prý zůstat napořád. Gender se může u nich změnit, připustili.

Demi Lovato vystoupili na summitu 19th Represents s jasnou zprávou: může se klidně stát, že se v budoucnosti budou identifikovat i jako trans. Sdělili to s myšlenkou, že je na světě mnohem více možností označování svého bytí, než jen klasické binární. Učinil tak v rámci summitu, jenž je věnován jak podpoře LGBTQ+ komunity, tak žen nebo žen v minoritách. 

Doporučeno
Demi Lovato říkají, že si jejich rodina na oslovování „oni“ zvykla. Chápou ale, že to pro některé lidi může být těžké Demi Lovato říkají, že si jejich rodina na oslovování „oni“ zvykla. Chápou ale, že to pro některé lidi může být těžké 18. června 2021 17:36

Demi Lovato byli pozváni na summit jako zástupce kulturní sféry, která má na 19th Represents své místo. Dalšími odvětvími jsou například politika, sporty, byznys a další, které letos zastupovala například Michelle Obama nebo bývalá tenistka Billie Jean King.

„Bytí nebinární osobou znamená, že jsme mnohem více než pouze muž a žena. O to více to je vidět, když si dovolíme pohlédnout za binaritu, ve které jsme vyrostli,“ uvedli podle webu The Independent. „Zpočátku jsme o tom vystoupit jako nebinární osoba byli velmi nervózní, protože jsme nechtěli, aby si lidé mysleli, že to bylo neautentické. Jen jsme chtěli lidem ukázat, co pro nás takový coming out v rámci ozdravného procesu znamená,“ řekli.

Lovato nevyvrátili, že se nevrátí doba, kdy se budou znovu identifikovat jinak. Buď jako trans, nebo jako žena. „Cítíme, že se to nikdy nevrátí zpět úplně, jak to bylo. Je to jen o tom nechávat věci otevřené, volné. My jsme velmi proměnlivá osoba, což koresponduje s tím, jak se prezentujeme,“ dodali.

Nedávno se Lovato vyjádřili i k tomu, že se stává, že se lidé spletou a nesprávně identifikují jejich gender. Všechny tyto osoby chtěli ujistit, že se to stává i jim a že je to normální. „Cítili jsme, že je nutno se o tom zmínit, protože často přicházíme k tomu, že pro některé může být taková změna matoucí,“ napsali na Instagramu. „Vše je pouze o úmyslu. Je pro nás důležité, že jste se o to pokusili, a když jste udělali chybu, tak to nevadí,“ dodali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Demi Lovato (@ddlovato)

Domů
Sdílet
Diskuse