Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2021 10:03
Čas čtení 0:37
Radim Šlechta

Muž s nožem ohrožoval policisty v Praze. Chtěl, aby ho zastřelili

Muž s nožem ohrožoval policisty v Praze. Chtěl, aby ho zastřelili
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Muž sám na sebe zavolal 158 s touhou policisty vyprovokovat.

Muž s nožem se na Proseku ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách pokoušel vyprovokovat policisty, aby jej zastřelili. Hlídku na sebe zavolal sám. Informovala o tom Policie ČR.

„Ve čtvrtek před jednou hodinou ranní přijal operační důstojník oznámení, že v Šestajovické ulici v Praze 9 se nachází muž v černé mikině s kapucí a má mít v ruce nůž. Na místo ihned vyrazili policisté z místního oddělení Prosek, kteří podezřelého uvedeného popisu nalezli na parkovišti,“ říká policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž s nožem
Zdroj: Ilustračná foto: Policie České republiky

Když hlídka dorazila, skutečně měl pro ti ní vystartovat muž v černé mikině s nožem. Podle policie neuposlechl výzev, a proto museli příslušníci použít slzný sprej a omezit muže na osobní svobodě.

Ten jim později sdělil, že linku 158 volal on sám. Následně se prý choval tak, aby policisty vyprovokoval, a chtěl, aby jej zastřelili.

„Vzhledem k těmto skutečnostem zavolali kolegové devětadvacetiletému muži na místo záchranku, která ho převezla do psychiatrické léčebny. V současné chvíli je případ stále v šetření policie,“ uzavírá Siřišťová.

Domů
Sdílet
Diskuse