Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2021 16:00
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Češi slaví stříbro! Na paralympijských hrách v Tokiu uspěli lukostřelci Drahonínský a Musilová

Češi slaví stříbro! Na paralympijských hrách v Tokiu uspěli lukostřelci Drahonínský a Musilová
Zdroj: se souhlasem Davida Drahonínského
SPORT
Uložit Uložené

Před sebou ještě mají soutěž jednotlivců.

Čeští sportovci na paralympijských hrách v Tokiu slaví první medailové úspěchy. O cenný kov pro Českou republiku se postarali lukostřelci David Drahonínský a Šárka Musilová, kteří v soutěži smíšených dvojic vybojovali stříbro. Zlato si po finálové výhře 132:138 odváží Číňané. Drahonínský i Musilová před sebou ještě mají soutěž jednotlivců.

Doporučeno
Náměsíčnost posadila Davida Drahonínského na vozík. Dnes je nejúspěšnějším paralympionikem v lukostřelbě (Rozhovor) Náměsíčnost posadila Davida Drahonínského na vozík. Dnes je nejúspěšnějším paralympionikem v lukostřelbě (Rozhovor) 24. srpna 2021 14:30

S Davidem Drahonínským jsme před nedávném provedli rozhovor, ve kterém se stříbrný medailista rozpovídal o svých ambicích na paralympijských hrách, ale kromě toho i o svém silném životním příběhu.

„Ochrnuly mi nohy a částečně i ruce. V roce 1999, kdy jsem byl ještě mladý šestnáctiletý šohaj, jsem žil v Suchdole nad Lužnicí a vracel jsem se z Třeboně, kde jsem dělal jihokorejské Taekwondo. Tehdy jej dělal i Chuck Norris, a já jsem chtěl být jako Chuck Norris a strašně mě to bavilo, takže jsem se vracel z tréninku unavený. 


Incident si nepamatuju. Byl jsem náměsíčný a vypadl jsem ze třetího patra v paneláku, kde jsme bydleli, a zlomil jsem si poslední krční obratel,“ řekl nám Drahonínský. Celý rozhovor si můžeš přečíst zde.

Domů
Sdílet
Diskuse