Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2021 7:46
Čas čtení 0:49
Adam Novosad

Šéf Applu Tim Cook dostal za úspěchy firmy bonus 750 milionů dolarů

Šéf Applu Tim Cook dostal za úspěchy firmy bonus 750 milionů dolarů
Zdroj: Flickr/iphonedigital/volně k užití
NEWS APPLE
Uložit Uložené

Od doby, kdy Tim Cook v roce 2011 nastoupil do pozice výkonného ředitele firmy, hodnota akcií Applu narostla o více než 1 200 procent.

Šéf technologické firmy Apple si za úspěch společnosti na trhu vysloužil obrovský bonus. Tim Cook si na konto připsal více než 750 milionů dolarů, protože na základě dohody, kterou s firmou Apple podepsal v době, kdy ji přebral po zesnulém Stevu Jobsovi, měl dostat v případě úspěšného tažení na trhu pět milionů akcií, informuje BBC.

Od doby, kdy Tim Cook v roce 2011 nastoupil do pozice výkonného ředitele firmy, hodnota akcií Applu narostla o více než 1 200 procent. Za poslední tři roky narostla o 191,83 procenta, což znamená, že Cook splnil všechny podmínky v kontraktu a se získanými akciemi mohl naložit podle vlastních představ.

tim cook
Zdroj: Flickr/iphonedigital/volně k užití

Dokumenty, které společnost Apple poskytla Americké komisi pro cenné papíry a burzy, potvrzují, že Cook většinu akcií prodal, a tak se rozhodl svůj bonus ve formě cenných papírů proměnit na peníze.

Doposud měl jeho majetek podle žebříčku Bloomberg Billionaire's Index hodnotu kolem 1,5 miliardy dolarů, takže jej 750milionový bonus zvelebil téměř o 50 procent.

Doporučeno
Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit 21. listopadu 2023 15:00

V posledním týdnu po vyplacení bonusu daroval 10 milionů dolarů v akciích Applu na charitu. V uplynulém roce se s firmou Apple dohodl na nové odměňovací smlouvě trvající prozatím do roku 2026. Cook je známý svým prohlášením, že v budoucnu se chystá rozdat drtivou většinu svého majetku.

Domů
Sdílet
Diskuse