Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
8. září 2021 8:31
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

10 vychytávek, které ti usnadní přebalování miminka

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Konečně máš doma svůj nádherný uzlíček štěstí, kterého se nemůžeš nabažit. Tvoje miminko potřebuje neustálou péči a ty hledáš způsoby, jak si ulehčit náročnou práci?

Hodně času budeš nyní trávit s miminkem a jeho potřeby pro tebe budou prioritou. Vše je nové a možná, že v některých věcech, týkajících se starosti o novorozence, tápeš.

Přebalování miminka

Přebalování ratolestí je samo o sobě věda, pokud však víš, jaké vychytávky při péči aplikovat, bude to pro tebe hračka. Místo na starost o miminko je potřeba využít efektivně a účelově. Přebalování by mělo probíhat zejména bezpečně, komfortně a s dostatečným prostorem. Měl by jsi si proto velmi dobře rozmyslet, kde a v jaké výšce chceš vyměňovat svému děťátku pleny.

Prebalovanie
Zdroj: Shutterstock.com

Přebalovací pult na komodu

Pokud již máš pokojíček vybavený a máš tam svůj vysněný nábytek, tak není nic jednoduššího, než si pořídit pult, který umístíš na zvolenou skříňku či komodu. Výběr je velký a například dřevěný přebalovací pult skvěle vypadá a nemusíš se bát, že by ti s ostatním nábytkem neladil. Vybírat totiž můžeš hned z několika odstínů dřeva. Místo pro dětské radovánky i odpočinek by navíc mělo být sestaveno z nezávadných a přírodních materiálů, jakým dřevo rozhodně je.

Komoda s přebalovacím pultem

Dnešní komody s pultem mají spoustu skvělých vychytávek. Například si můžeš pořídit komodu na kolečkách, kterou prostě v bytě jednoduše posuneš, kam zrovna potřebuješ. Komoda s pultem má v sobě navíc zabudovaný úložný prostor který využiješ pro různé nezbytnosti vhodné k výměně plen tvého děťátka.

Prebalovanie
Zdroj: Shutterstock.com

Přebalovací pult s vaničkou

Další alternativou pro péči o miminko je přebalovací pult s vaničkou, který ti usnadní práci při koupání i převíjení děťátka. Je skladný, velice praktický a okamžitě si ho pro jeho variabilitu zamiluješ. V mnohých případech se navíc jedná o složitelnou záležitost, takže jej v pohodě můžeš vzít s sebou na cesty.

Dětský nábytek

V dětském pokoji by se mělo dbát zejména na hygienu a bezpečnost. Pokud tedy máš miminko, které ještě všechno okusuje a olizuje, tak dej při výběru dětského nábytku přednost přírodním a nezávadným materiálům. Nábytek vhodný k péči o miminka by měl splňovat stejná kritéria. Neměl by jsi rovněž zapomínat na podložku na přebalovací pult, která ti zajistí požadovaný hygienický komfort.

Postýlka s přebalovacím pultem

Někdo rád přebaluje rovnou při koupání a má na to vyhrazený prostor třeba v koupelně. Pro někoho zase bude vhodnější kombinovaná postýlka, která má již v sobě zabudovaný nástavec pro převinutí dítěte včetně komody a úložného prostoru. Budeš mít vše skvěle po ruce a navíc budeš miminko přebalovat v jeho komfortní zóně.

Prebalovanie
Zdroj: Shutterstock.com

Přebalovací pult na postýlku

Pokud již máš postýlku koupenou, nebo jsi ji dostal darem od některé z babiček a chtěl by jsi přebalovat právě na ní, tak nezoufej. Existují nástavce, které lze nad kolébku tvého miláčka bez obav položit. Vybírat můžeš hned z několik barev a poté pult jednoduše schovat tam, kde nebude zavazet.

Úložné prostory

Miminko nejen, že si ukrojí notný kus tvého vzácného času (ne-li všechen), ale rovněž jeho přítomnost zabere spoustu místa. K přebalování můžeš využít třeba dřevěné bedýnky, které dokonale sladíš s interiérem. Ty jsou potřeba zejména k drobnostem, které je potřeba mít při přebalování po ruce. Například krém na opruzeniny, pudr, ubrousky, či pleny. Zásoby těchto nezbytností zase můžeš mít uskladněné v hezkých úložných boxech.

Dětská kosmetika

Pokožka malých miminek je jemná a vyžaduje pečlivý dohled. Měj tedy po ruce vždy kvalitní a nejlépe přírodní kosmetiku, která tvoje miminko dokonale rozmazlí. Při utírání zadečku můžeš využít vlhčené ubrousky nebo látkové ubrousky. Některé maminky dokonce používají perlan s domácím roztokem, či vodou na utírání. Ke schování dětských hygienických potřeb jednoduše poslouží vychytaný úložný box.

Přebalovací taška

Když už si s miminkem troufneš vyjít někam ven, tak budeš rovněž muset řešit převíjení. Skvěle ti v tomto ohledu poslouží přebalovací taška, do které si lehce sbalíš vše potřebné, pověsíš ji na madlo kočárku a můžeš vyrazit na příjemnou procházku.

Domů
Sdílet
Diskuse