Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. září 2021 18:29
Čas čtení 1:38
Tereza Šnajdrová

Fiala vydal knihu. „Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím,“ píše v ní předseda ODS

Fiala vydal knihu. „Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím,“ píše v ní předseda ODS
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS ODS PETR FIALA
Uložit Uložené

V knize se prý ukazuje, jaký Fiala doopravdy je a co si myslí.

Předseda ODS Petr Fiala vydal knihu Od A do Z, která dle jeho vlastních slov odhaluje, jaký skutečně je a co si myslí. Není se proto čemu divit, že dílo pobouřilo mnoho lidí na sociálních sítích, a to především kvůli pasáži Rodina, v níž Fiala odmítá manželství pro všechny. „Věřím v rodinu, kterou společně zakládají muž a žena. Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím,“ píše v ní.

Doporučeno
Pandemie opět nabírá na síle. Babiš nevyloučil lokální restriktivní opatření Pandemie opět nabírá na síle. Babiš nevyloučil lokální restriktivní opatření 7. září 2021 15:21

Kniha Od A do Z obsahuje slova začínající na všechna písmena abecedy, k nimž Petr Fiala (ODS) dopsal volné myšlenky a názory, které by měly prezentovat jeho názory a životní postoje. V brožuře proto najdeš krátké texty k alkoholu, Evropě, Brnu a dozvíš se třeba i to, že předseda ODS není nejlepším kuchařem.

Lidé na internetu se pak pozastavili především nad pasáží Rodina, v níž Fiala odmítá manželství pro všechny. „Věřím v rodinu, kterou společně zakládají muž a žena. Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím. Nebráním nikomu, aby žil, s kým chce a jak chce. Ale po mně nikdo nemůže chtít, abych věřil, že lidé stejného pohlaví mají vytvářet manželství a rodinu, která se rovná té přirozené,“ píše se v knize. 

Sňatek uzavřený mezi páry stejného pohlaví prý odporuje Fialově víře, jeho rozumu a také jeho poznání. A na nás nyní je, abychom jeho postoj respektovali. „‚Tradiční‘ rodinu musí společnost v zájmu svého přežití chránit. Už bychom s tím měli začít, než bude pozdě. Na rodinu mi nesahejte,“ dodává pak Fiala.

Textem naznačil, že pokud Sněmovna schválí manželství pro všechny, hrozí nám vyhynutí. Takové tvrzení je samozřejmě úsměvné a není se čemu divit, že za něj předseda ODS čelí kritice. „Oceňuji přímou odpověď Petra Fialy, ač mě to samozřejmě utvrzuje v to, že si raději svou volbou nechám sáhnout na peněženku od Pirátů, kteří ale v tomto podporují manželství pro všechny,“ ozývají se lidé na Twitteru.

Doporučeno
Na hranicích mezi Polskem a Běloruskem jsou stále uvěznění migranti. Shrnujeme, čemu musí čelit a co je zřejmě čeká Na hranicích mezi Polskem a Běloruskem jsou stále uvěznění migranti. Shrnujeme, čemu musí čelit a co je zřejmě čeká 7. září 2021 17:45
Domů
Sdílet
Diskuse