Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 11:30
Čas čtení 3:35
Richard Balog

Nike Air Force 1 s monogramem Louis Vuitton nebo outfity Kanyeho Westa: vybrali jsme nejlepší módní momenty léta

Nike Air Force 1 s monogramem Louis Vuitton nebo outfity Kanyeho Westa: vybrali jsme nejlepší módní momenty léta
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur
MÓDA
Uložit Uložené

Okurková sezóna v případě oděvního průmyslu nehrozí.

Letní období pro většinu z nás znamená uvolněný režim, kdy se snažíme načerpat sílu do dalších měsíců. Módní průmysl ale funguje odlišně a novými kousky či různými událostmi zásobuje veřejnost i v průběhu dovolenkového období. Jinak tomu nebylo ani letos. 

Během posledních týdnů jsme viděli desítky nových modelů tenisek, módní přehlídky s ready–to–wear, ale také haute couture kolekcemi, a množství dalšího. O pozornost se přihlásil i Kanye West v neprůstřelné vestě s maskou na obličeji během listening session ke svému poslednímu albu či Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který přinesl plejádu skvělých outfitů. 

Představujeme 5 nejzajímavějších módních momentů letošního léta. Ještě předtím si můžeš nastudovat, co se bude nosit tento podzim i příští léto.

Doporučeno
Top 10 australských módních značek pro muže, ženy i každý rozpočet Top 10 australských módních značek pro muže, ženy i každý rozpočet 5. září 2021 15:30

Travis Scott jako spoluautor nové mužské kolekce Dior

Kim Jones vrátil francouzskou módní ikonu na vrchol, a to díky tomu, že při tvorbě jednotlivých kolekcí myslí na současnou generaci. Kreativní ředitel značky Dior má řadu přátel v řadách známých tváří a na sílu jména jednoho z nich vsadil v rámci mužské kolekce pro sezónu jaro/léto 2022.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Britský návrhář nabídl spolupráci Travisi Scottovi a raper ji přijal. Obě strany si velmi rychle sedly a výsledkem jejich práce je 52 kompletních siluet. 

Celá kolekce s názvem Cactus Jack Dior je rozdělena do více barevných bloků, z nichž bychom vyzdvihli zejména růžovo–fialové, krémové a neonově zelené modely v sofistikovaných střizích. Součástí designové linie je i ikonický monogram CD v diagonálním i vertikálním rozmístění, který se prodává sám. Níže najdeš záznam z přehlídky ze dne 25. června.


Návrat Belly Hadid a Kendall Jenner na přehlídkové molo

V důsledku pandemie koronaviru se módní přehlídky během uplynulého roku konaly téměř výhradně v online prostoru a změnu přinesl až červencový Paris Fashion Week. Své nejnovější dílo na okraji francouzské metropole představil také návrhář Simon Porte Jacquemus, jehož značka se stejnojmenným názvem bourá všechny zažité stereotypy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Kolekce s názvem La Montagne určená pro období podzim/zima 2021 nasytila požadavky sebevědomých žen i mužů. Během 10minutové show ve filmovém studiu jsme viděli Jacquemusovu vizi snadno nositelného oblečení, při jehož tvorbě se inspiroval kusy spodního prádla či lyžařskými soupravami. 

Nejsvětlejším momentem přehlídky však byla přítomnost hvězdných modelek v čele s Kendall Jenner a Bellou Hadid. Obě jmenované se na molo vrátily po delším čase a účast na týdnu módy si evidentně užívaly naplno. Předvedly se v dokonalé formě a kousky značky Jacquemus si i díky jejich sexappealu určitě najdou klientelu. 

Zapomenout nemůžeme ani na nedávnou kampaň k této kolekci s úplně nahou Kendall Jenner zavěšenou na laně.


Kanye West a album DONDA

Jen málokdo dokáže vyvolat kolem své osoby takový rozruch a zájem jako právě Kanye West. Nejnověji se to kontroverznímu interpretovi s bipolární poruchou podařilo několikrát i díky vydání nového alba Donda, které věnoval své zesnulé matce. Celý proces doprovázelo hned několik listening sessions, během kterých Yeezy předvedl několik bizarních i zajímavých outfitů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

44letá superstar má za sebou turbulentní období spojené nejen s vydáním alba, ale také s rozvodem, a tyto události se odrazily i na jeho outfitech. Nejprve se na pódiu objevil v celočerné kombinaci s maskou na obličeji, které dominovaly bunda s ostny od módního domu Balenciaga a neprůstřelná vesta. O několik dní později už vsadil na červenou barvu v podobě bundy z vlastní kolekce pro značku GAP, masku a zlaté šperky. 

V závěru videoklipu ke skladbě Come to Life můžeš vidět Kanye Westa opět v černých kouscích po boku Kim Kardashian zahalené do bílé róby se závojem. 

 


Nike Air Force 1 s monogramem Louis Vuitton

Virgil Abloh nezůstal své pověsti nic dlužen a při pohledu na mužskou kolekci jaro/léto 2022 ztrácíme přehled v tom, zda daný návrh patří značce Off–White™, nebo francouzskému módnímu domu LV s bohatou historií. Americký návrhář i tentokrát vsadil na prolínání luxusní módy se surovostí ulice a finální výsledek mnohé překvapil.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Nejvíce pozornosti si během přehlídky získaly tenisky Nike Air Force 1, které jsme na pařížském molu viděli až v 21 různých barevných provedeních. Jde o splněný sen všech resellerů a už nyní můžeme s jistotou říci, že půjde o nejvyhledávanější modely z kolekce. 

Virgil Abloh jednotlivým variantám nedopřál jen ikonický monogram LV, ale i nápisy, které dobře známe z tenisek Off-White™. Jejich oficiální cena ani dostupnost zatím nejsou známy, ale předpokládáme, že půjde o limitovanou záležitost.


Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Závěr dnešního článku jsme se rozhodli věnovat domácím známým tvářím, které během 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary předvedly skvělé outfity. KVIFF je z našeho pohledu největší společenskou událostí roku na území našich dvou zemí a tomu odpovídaly i kombinace v elegantních tónech. 

Červený koberec v tomto případě vystřídaly hotelové a divadelní balkony, ale výsledný efekt je balzámem na duši pro všechny milovníky módy. Ve zvláštním článku najdeš také Yzomandiase, Jána Koleníka, Moniku Bagárovou nebo Nobodylistena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

Domů
Sdílet
Diskuse