Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 19:29
Čas čtení 0:59
Richard Bonde

V Texasu podlehla koronaviru 4letá holčička. Jde o extrémně ojedinělý případ

ZDRAVÍ KORONAVIRUS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Pouze 0,03 % případů nákazy novým koronavirem u dětí končí smrtí.

Koronavirus zabíjí zejména starší osoby, případ ze Spojených států však ukázal, že to nemusí platit vždy. Jak informoval Business Insider, mezi oběťmi nového koronaviru je už i čtyřletá dívka.

Malé dítě v předškolním věku podlehlo onemocnění covid -19 ve městě Bacliff ve státě Texas. Odborníci z Galveston County Health District tvrdí, že šlo o extrémně ojedinělý případ. Čtyřletá Kali Cook zemřela v úterý jen několik hodin poté, co začala vykazovat symptomy nákazy.

Matka zesnulého dítěte, Karra Harwood, o situaci informovala texaskou redakci The Daily News. Řekla, že dcera byla pozitivně testována v pondělí a od té doby se s nikým nesetkala. V ten samý den večer však měla horečku, kterou se matka pokusila srazit lékem. Mezi večerem a ránem však čtyřletá Kali zemřela ve spánku.

covid
Zdroj: TASR/AP Photo/Maya Alleruzzo

Vakcíny proti koronavirus se ve Spojených státech zatím nesmí dávat dětem pod 12 let, v některých státech Evropy se již zavádí pravidlo, že budou moci být očkovány i děti starší 5 let. Ani jednu z podmínek by však Kali nesplňovala.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? 2. března 2024 14:30

„Byla jsem jednou z těch ‚anti‘, byla jsem proti,“ přiznává se matka. „Teď si přeji, že bych nikdy nebyla.“ Harwoodová prozradila, že její dcerka „si raději hrála s červíky a žábami, než aby nosila mašličky”.

Údaje z Galveston County Health District ukazují, že Kali je nejmladší obětí onemocnění covid-19 v regionu. Americká pediatrická akademie potvrzuje, že méně než 0,03 % případů koronaviru u dětí nízkého věku se končí smrtí. Ve státě Georgia v červenci zemřelo pětileté dítě, ve státě Kalifornie minulý týden čtyřleté.

Domů
Sdílet
Diskuse