Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci s Janym Landlem
17. září 2021 15:00
Čas čtení 2:52
Sponzorovaný obsah

Cvičení z pohodlí domova? Jany Landl ti ukáže, jak nejlépe začít

Cvičení z pohodlí domova? Jany Landl ti ukáže, jak nejlépe začít
Zdroj: JANY LANDL
ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Při cvičení doma ušetříš čas, peníze a cvičíš v úplném soukromí.

Buďme k sobě upřímní. Přemluvit se k tomu vyrazit do posilovny, potrápit tělo a nechat hlavu, ať si odpočine, není jednoduchý úkol. Po dlouhém dni v práci nebo ve škole se sbalit, nastoupit na tramvaj a jít ještě dvě hodiny dřít je kolikrát spíš nepříjemná představa. Cvičení doma může představovat skvělou alternativu k posilovně, ušetří ti čas a můžeš s jeho pomocí postupně dosáhnout skvělých výsledků.

Společně s Janym Landlem ti dnes řekneme, jaké má cvičení doma výhody a ukážeme si, jak najít motivaci k pravidelnému pohybu a hlavně jak cvičit správně, neublížit si a rychle dosáhnout vysněných výsledků.

Online tréninkový program LIVE Janyho Landla ti ušetři čas, peníze a cvičíš v absolutním soukromí

Cvičení doma má řadu benefitů, které oceníš. Jestli se tedy rozhoduješ, jestli si založit permanentku do fitka, možná nejdřív zkus „potrápit svaly“ v pohodlí pokoje. Tělo si nejsnadněji zvykne na vlastní váhu, která je, obzvlášť pokud nejsi zvyklý, na začátek ideální. Zvedání činek může mít špatný vliv na nezvyknuté klouby, kosti i svaly, takže se vyplatí začít hezky pomalu. Škála cviků, u kterých si vystačíš s vlastní vahou je navíc široká a varianty jednotlivých cviků v podstatě nekonečné. 

JANY LANDL
Zdroj: JANY LANDL

Jestli svou kariéru sportovce teprve začínáš, obývák, pokoj nebo třeba zahrada má jednu nespornou výhodu – cvičíš v absolutním soukromí. Trápit se v posilovně nejen se zátěží, ale i s pocitem, že se na tebe každý kouká, může být nepříjemné. Doma se základní cviky dobře naučíš a když se později rozhodneš začít s fitcentrem, přijdeš tam připravenější.

Když ale budeš i nadále pokračovat ve cvičením domácím, nebudeš muset řešit otvírací dobu fitka a ušetříš spoustu času, který bys musel strávit na cestě do posilovny a pak zpátky domů. A když jsme u té úspory času...

JANY LANDL
Zdroj: JANY LANDL

Musíme zmínit také úsporu peněz. Za permanentky do posilovny utratíš měsíčně vyšší stovky, možná i tisíc korun měsíčně. A to se bavíme jenom o permicích. Pokud chceš mít výsledky, po kterých toužíš, je třeba investovat i do trenéra, který také nepracuje zdarma. Cvičením doma lze ušetřit spousta peněz, a to i s trenérem.

Zkrátka a dobře cviky s vlastní váhou jsou pro tvé tělo velmi přínosné a můžeš je cvičit kdekoliv a kdekoliv. Trenéra si „zabalíš do kapsy“ a z jakéhokoliv místa na světě, kde je připojení k internetu, se můžeš podívat na spoustu videí, kde tě profesionální trenér provede tréninkem jednotlivých partií nebo celého těla.

Cvič, kdy a kde chceš s trenérem

Pokud chceš začít cvičit doma a využít možnosti svého těla naplno, vyplatí se (stejně jako v posilovně) sáhnout po trenérovi. Jany Landl tě za 6,90 euro měsíčně provede těžkými začátky, pomůže ti najít motivaci a vytvořit si ze cvičení návyk a proměnit ho ve vášeň a životní styl.

JANY LANDL
Zdroj: JANY LANDL

Tréninky, které vychází každý den, ale nejsou jenom pro začátečníky. Každý trénink se dá ztížit nebo zjednodušit – na všech ti Jany ukáže snadnější a těžší alternativy cviků. Na začátku vyplníš krátký dotazník, kde odpovíš na základní otázky ohledně své fyzické kondice, a pak už jen spustíš Program LIVE a cvičíš podlé tréninkového plánu, který Jany každý týden sestavuje.

„Množství tréninkových programů pro začátečníky i pokročile zaměřuji na procvičení různých partií těla. Online tréninkový program je sestavený tak, abys ho za celý týden procvičil celé a prošel si kardiem, silovým cvičením i strečingem,“ přibližuje Jany tréninkový plán.

Aby ti cvičení šlo lépe, mimo archiv videí dostaneš také řadu tipů a rad, které ti pomohou ve cvičení doopravdy vytrvat a dostat ze sebe maximum. A pokud si připlatíš ještě 4 eura, dostaneš na měsíc vegetariánský a veganský jídelníček sestavený podle tvých tělesných proporcí.

Dostat se do kondice

Za zkoušku nic nedáš: Benefiční LIVE workout 

Jestli se ale pořád rozhoduješ a nechceš si kupovat něco, co si předem neodzkoušíš, můžeš se 20. září zdarma připojit na jedinečnou audiovizuální show , která se bude na YouTube živě vysílat z Bratislavy. Přes obrazovky si s tebou zacvičí i Attila Végh, Katka Jakeš, Zora Coborova, Lucie Mokraňová a Týna Tojídlo a mezi dvěma koly cvičení po 40 minutách na akci vystoupí třeba Cigánsky Diabli, Emma Drobná a DJ EKG. Můžeš ho sledovat na Janyho kanále, nebo na webu a stát se tak součástí jedinečné akce.

JANY LANDL
Zdroj: JANY LANDL

Celá akce se ponese v benefičním duchu, a tak kromě dobrého pocitu ze cvičení budeš mít celý den možnost přispět libovolnou částkou, a podpořit tím svobodné maminky v nouzi v Česku i na Slovensku.

Sledovat vysílání
Domů
Sdílet
Diskuse