Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 19:00
Čas čtení 3:55
Ilona Hobzová

Přehled nových alb: Lil Wayne a Rich The Kid vydali společnou desku, Lady Gaga tě okouzlí jazzem a nechybí ani český zástupce

Přehled nových alb: Lil Wayne a Rich The Kid vydali společnou desku, Lady Gaga tě okouzlí jazzem a nechybí ani český zástupce
Zdroj: Emma McIntyre/Getty Images
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Přinášíme tradiční ochutnávku alb, která vyšla tento týden.

Je pátek a s ním přichází i náš seznam hudebních novinek, které by ti rozhodně neměly uniknout. Nechybí rapové desky, na své si přijdou milovníci jazzu a v seznamu najdeš i jednoho českého zástupce. Seznam čerstvě vydaných alb je docela pestrý. 

1. Lil Wayne & Rich The Kid - Trust Fund Babies

Dlouho očekávané společné album amerických raperů Lil Wayna a Rich The Kida je konečně tady. Druhý jmenovaný rozvířil spekulace o společném albu už před více než třemi lety, od té doby se ale fanoušci dočkali pouze několika společných remixů jako Talk To Me nebo Body Bag.

Vydání alba Trust Fund Babies oznámili umělci minulý týden a dnes už je na světě. Wayne si ho tak nadělil k devětatřicátým narozeninám, které oslavil 27. září. „Je to požehnání, jsem opravdu nadšený, znamená to pro mě všechno. Jako bych byl na vrcholu světa,“ neskrýval v živém vysílání k vydání alba nadšení ze spolupráce s Lil Waynem jeho o deset let mladší parťák. 

Album obsahuje deset skladeb, na nichž se Wayne a Rich The Kid podíleli. Výjimku tvoří song Buzzin, na které jako speciální host spolupracoval i rapper YG

Za zmínku stojí několik beatů. Jedním z nejpovedenějších je rozhodně Headlock. Za svůj nejoblíbenější kousek na albu ho označil přímo i Lil Wayne. Zajímavý je především dramatický instrumentální doprovod, který dle kritiků zní jako z hororových filmů Alfreda Hitchcocka. 

2. Hans Zimmer - soundtrack k No Time To Die 

U druhého tipu si přijdou na své fanoušci filmové hudby a legendárního skladatele Hanse Zimmera, který stojí za soundtrackem ke dvacáté páté bondovce Není čas zemřít, která měla tento týden premiéru. A sám skladatel, který je hudebně podepsaný pod takovými hity jako Lví král, Gladiátor nebo Počátek, se na premiéře přiznal, že Bond všechna jeho další díla poráží: „Tyhle filmy jsou dělány poctivě. To je také důvod, proč tu jsou stále s námi. Tvůrci mají respekt k tomu, co dělají. Jsem poctěn, že jsem na filmu mohl pracovat." 

Domů
Sdílet
Diskuse