Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Zalando.
19. října 2021 11:30
Čas čtení 2:48
Sponzorovaný obsah

Nákup i prodej oblečení bez zbytečných dramat. Na Zalandu zvládneš obojí rychle, pohodlně a udržitelně

Nákup i prodej oblečení bez zbytečných dramat. Na Zalandu zvládneš obojí rychle, pohodlně a udržitelně
Zdroj: Unsplash/Sarah Brown/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Zalando Pre-owned nabízí možnost prodávat staré oblečení a vyměnit jej za nové.

Každý z nás měl určitě někdy pocit, že prostě nemá co na sebe. A vůbec nejvíc to cítil, když otevřel svou přeplněnou skříň. Všichni chceme chodit v outfitech, které kopírují nejnovější módní trendy, ale náš prostor, kam nové oblečení ukládat je, řekněme, omezený. Obměnit šatník je přitom snadné a dávno již není potřeba chodit s každým kouskem do sekáče. Všechno své oblečení teď zvládneš prodat najednou a rovnou ho můžeš vyměnit za kousky nové.

Ve spolupráci s módní platformou Zalando, jsme si pro tebe připravili tipy na to, jak rychle a efektivně vyklidit šatník, udělat si místo na nové věci a ještě na tom něco vydělat. Hlavně tuhle velkou vyklízecí akci neodkládej a pusť se do ní hned, jakmile tento článek dočteš. 

Bez nepořádku není pořádek

Vyklízení starých věcí chvilku zabere, ať se nám to líbí, nebo ne. Bez světla není tma, bez dobra není zlo a bez nepořádku není pořádek. Proto se připrav, že než se zbavíš všeho, co už nenosíš a tvá skříň bude vypadat dokonale, budeš muset nejdřív všechno vyházet na jednu hromadu a začít třídit. Když totiž všechno bude na hromadě, budeš mít menší tendenci složený kousek ve skříni nechat. Rozhodně doporučujeme si chvíle vyklízení udělat co možná nejpříjemnější. Nalij si své oblíbené pití, pusť svou oblíbenou hudbu a s chutí do toho.

Jakmile máš všechno oblečení na jedné hromadě, nastává proces třídění. To je samozřejmě nejnáročnější část změny šatníku, protože nikdo z nás se nezbavuje věcí s radostí. Důležité je udržet třídění na racionální úrovni a u každého kousku si položit následující otázky: Je oblečení v pořádku? Dělá mi tento kousek radost? Měl jsem ho v posledním půl roce na sobě? 

Jakmile si na tyto otázky zodpovíš, rozhodnutí se ti zásadně usnadní. Oblečení, které je v nepořádku můžeš rovnou vyhodit nebo ho, v lepším případě rozstříhat a udělat z něj třeba utěrky na stůl (ušetříš tím za nákup nových utěrek). Věci, které nenosíš, nebo k nim nemáš zásadní citovou vazbu ulož na stranu, ještě si povíme, co s ním udělat. 

Vydělávej na starém oblečení

Vytříděno máme a teď nastává zásadní rozhodnutí. Co s kousky, které už nebudu nosit? Věděl jsi, že na svém nošeném oblečení můžeš vydělat a zároveň jeho prodejem přispět k tomu, abys udělal ze světa lepší místo? Dobrá zpráva. Zalando totiž již rok poskytuje službu Zalando Preowned, kde lidé obchodují se svým starým oblečením. 

Prodej a nákup oblečení z druhé ruky nebyl nikdy nadnější. Dříve byla potřeba znát a vybrat kvalitní sekáč a své oblečení, zajet do něj a zeptat se, jestli obchod vůbec má o tvé oblečení zájem. Zalando ti tento proces usnadňuje. Stačí vzít oblečení které již nechceš nosit a do obchodu ho poslat. Za poštovné samozřejmě neplatíš. A ještě dostaneš odměnu. 

Hned, co kousky do obchodu dorazí, ti Zalando napíše, kolik za něj dostaneš. Ty se pak rozhodneš, jestli svou odměnu vybereš formou kreditů, za které budeš moci nakoupit kousky nové a vytvořit outfit, který zaujme na první pohled, nebo za tebe Zalando věnuje peníze na charitu podle tvého vlastního výběru. Nakupovat přitom můžeš kousky nové i ty z druhé ruky. 

Outfit od známých osobností

Do kampaně Zalando Pre-owned „Žádný drama“ se zapojila i řada známých osobností, jejichž oblečení se může dostat i do tvého šatníku. Mezi drama znalé herce jsou třeba herec Omar Rudberg, herečka Julia Wieniawa, LGBTQA+ aktivistka Lola Rodriguez, a italský herec Pietro Turano. Nosit jejich kousky teď můžeš přes odkazy na jejich sociálních sítích. Pak už si stačí jen vybrat, co se ti nejvíc líbí. 

Žádný drama si klade za úkol maximálně usnadnit nákup i prodej oblečení. „Kampaň má demonstrovat, jak v Pre-owned kombinujeme jedinečnost nakupování s dlouhodobě udržitelným chováním. Nikdy nebylo nakupování módy z druhé ruky tak snadné. Věříme, že
že naše kampaň ukazuje, jak Zalando Pre-owned pomáhá naším zákazníkům osvěžit svůj šatník a ruku v ruce s tím zvýšit důležitost oblečení z druhé ruky v módním průmyslu,“ popisuje Natalie Wills, marketingová ředitelka Zalanda.

Pokud tedy chceš obměnit svůj šatník a nechat staré kousky, aby udělaly radost někomu dalšímu, Zalando ti rozhodně pomůže. Ovládni jakoukoliv společenskou akci a ukaž, že jsi to ty, kdo vládne světu módy. A u toho se nech hřát pocitem, že jsi udělal něco hezkého pro druhé i pro planetu.

Chci se zapojit
Domů
Sdílet
Diskuse