Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2021 15:00
Čas čtení 2:44
Tereza Šnajdrová

Queer filmový festival Mezipatra začíná. Oslavuje život, rovnoprávnost a dává vyniknout ženám

Queer filmový festival Mezipatra začíná. Oslavuje život, rovnoprávnost a dává vyniknout ženám
Zdroj: se souhlasem Mezipatra
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Festival se uskuteční ve dnech 4. - 11. listopadu v Praze a 13. - 20. listopadu v Brně.

Úderem dnešního dne startuje queer filmový festival Mezipatra, který bude v Praze probíhat až do 11. listopadu. Následně se přesune do Brna, a i nepražští filmoví fanoušci tak budou moci ve dnech 13. - 20. listopadu navštívit festival, který dává prostor queer komunitě, podporuje rovnoprávnost, sebelásku a dává vyniknout ženám. Co je cílem festivalu? A na jaké snímky se můžeš těšit? Na to nám odpověděl ředitel Pavel Bicek.

Doporučeno
Jaký máš vztah s otcem? Prozkoumali jsme, co ho ovlivňuje i jak svoje vztahy zlepšit Jaký máš vztah s otcem? Prozkoumali jsme, co ho ovlivňuje i jak svoje vztahy zlepšit 4. listopadu 2021 7:00

Co je cílem festivalu Mazipatra? „Hlavním cílem Mezipater je ukazovat queer život v co nejpestřejší a nejúplnější podobě. To děláme skrze bohatý filmový program doplněný o diskuze, workshopy, a především skrze poskytnutí prostoru pro bezpečné setkávání queer komunit. Již 22 let se nám daří lidem pomáhat v objevování různorodosti, pochopení genderové rozmanitosti a přijetí sexuální identity. Mezipatra už jsou více než filmy. Ale na nich samozřejmě pořád stojí a letošní program je opravdu vzrušující. Uvedeme nejnovější queer snímky oceněné na festivalech po celém světě, dokumenty o queer historii, a především velké lidské příběhy na velkém plátně,“ řekl ředitel Pavel Bicek.

Domů
Sdílet
Diskuse