Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2021 18:15
Čas čtení 4:27
Vojtěch Vanda

Nejlepší alba týdne: Viktor Sheen znovu zabodoval, Orion se loučí s BiggBossem novým Teritoriem a Adele je 30

Nejlepší alba týdne: Viktor Sheen znovu zabodoval, Orion se loučí s BiggBossem novým Teritoriem a Adele je 30
Zdroj: Wikimedia/Egghead06/volně k užití
HUDBA ČESKÝ RAP NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Posledních pět dní to byla rapová smršť s popovým nádavkem. K poslechnu níže.

Něco s rapovým nádechem viselo v týdnu kolem 17. listopadu nad celou planetou. Jak v Česku, tak i v zahraničí jsme se dočkali zajímavých releasů, které ti přinášíme v našem pravidelném týdenním přehledu. O novinky ale nepřijdou ani přátelé popu, jelikož i v tomto týdnu přišel jeden obrovský release – na kapelu ABBA navázala britská zpěvačka Adele.

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: STEIN27 vydal nové EP, Kylie Minogue tě roztančí v rytmu disca a na své si přijdou i fanoušci Nirvany Nejlepší alba týdne: STEIN27 vydal nové EP, Kylie Minogue tě roztančí v rytmu disca a na své si přijdou i fanoušci Nirvany 12. listopadu 2021 20:08

1. Adele - 30

Jak to bylo dlouho? Šest let? Britská megastar Adele se vrátila v pátek zpátky do sluchátek svých fanoušků s albem, jež nese tradiční číselný název. Tentokrát se jedná o číslo 30. Jak je známo, zpěvačka pojmenovává své desky podle svého věku a vzhledem k tomu, že během svých třicetin před třemi lety nevydala žádnou z nich, byla tak pojmenována až deska letošní.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adele (@adele)

Možná se to dalo očekávat, avšak úspěch, se kterým se Adele vrací na scénu, je enormní. Předzvěstí komerčního úspěchu bylo bodování singlu Easy On Me, který jen na Spotify čítá více než 277 milionů přehrání, nebude však trvat dlouho, a budou je následovat další. Na platformě Apple Music bylo album dokonce žádanější než dosavadní rekordman Happier Than Ever od Billie Eillish.

Desku ale neprodává persona zpěvačky a sentiment z dřívějška; jak sama řekla pro Vogue, dvanáctistopé album je takřka hodinovou zpovědí o vzestupech a pádech, jedná se o „nejvíce osobní album v její kariéře.“ Věř, že všechno, co se stalo během zpěvaččiny pětiletky tě naštve, dojme i donutí k zamyšlení.

2. Viktor Sheen – Příběhy a sny

Český hip hop tento týden vytáhly jen ty nejvyšší karty. K překvapení fanoušků totiž prolomil ticho jeden z nejpovolanějších – někteří se ještě nevzpamatovali z dospělého a zároveň velmi jasně trendy určujícího alba Barvy od Viktora Sheena z loňska a už tu má release Příběhy a sny, od nějž můžeš žádat pouze jediné. To nejlepší z tuzemského rapu.

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

Šestnáct písní, tři čtvrtě hodiny, tři hosté na mikrofonu (Hugo Toxxx, Calin, Robin Zoot) a myšlenky člověka, jenž lavíruje na pomezí tvrdé kůrky dospělého života, kdy musí živit ženu a dítě, a světa středoškoláka, pro nějž je splněným snem a také denním chlebem vyprodaný klub každý víkend.

Desku posloucháme a můžeme ti již nyní říct, že se na ni v příštím týdnu podíváme podrobněji. Do té doby si ji rozhodně naposlouchej.

3. French Montana – They Got Amnesia

Excuse my French. Kde jsou ty časy, kdy byl French klasickým raperem při těle, který posedával s Macem Millerem ve studiu a nechávali kolovat různé substance? Pryč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený French Montana (@frenchmontana)

Sedmatřicetiletý umělec původně z Maroka je připraven rapovému fanouškovi naservírovat jen to nejlepší, co může americká hip hopová scéna posluchači poskytnout, což nejen uslyšíš, ale také uvidíš na coveru desky. Není to ani tak dávno, zhruba dva roky, co sám ležel na jednotce intenzivní péče a s jeho zdravím to bylo na štíru. Montana sám na Instagramu uvedl, že během ozdravného procesu ztratil přátele, kteří jej v nejhorším opustili, „asi měi amnézii“, ale že on neztratil víru. A právě víra v Allaha jej údajně dovedla k další placce.

Nakonec na ni ale nebyl sám. Můžeme to vzít popořádku: počet slok, jež přistály například od Johna Legenda, Rick Rosse, Kodaka Blacka, Lil Durka, Doja Cat, Fabulouse, Saweetie či Pop Smoka a dalšíchjakoby spíše ukazoval na nový release DJ Khaleda.

Doporučeno
Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Který český rapper má nejlepší módní vkus? Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Který český rapper má nejlepší módní vkus? 26. února 2024 16:00

Bohužel, přestože měl French připravenou i píseň Drakem s názvem Splash Brothers, na desce nakonec není. Drake oznámil, že nové releasy, kvůli tragédii na festivalu Astroworld Travise Scotta, momentálně vydávat nechce. Každopádně fanoušci by o nic přijít neměli, jelikož by měla být zařazena, alespoň podle autora desky, jenž se vyjádřil pro Hot 97, do její deluxe verze.

Domů
Sdílet
Diskuse