Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2021 18:58
Čas čtení 1:28
Ilona Hobzová

Řada škol bere situaci do vlastních rukou, před Vánoci vyhlašují ředitelské volno

Řada škol bere situaci do vlastních rukou, před Vánoci vyhlašují ředitelské volno
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS VÁNOCE
Uložit Uložené

Děje se tak po celé České republice.

Zatímco stávající ministr školství Robert Plaga (za ANO) rozhodl, že vánoční prázdniny se oficiálně prodlužovat nebudou, ředitelé mnoha škol po celé České republice vyhlašují na období před Vánoci ředitelská volna

Budoucí ministr školství Petr Gazdík z hnutí STAN apeloval na současného šéfa resortu Roberta Plagu, aby prodloužil vánoční prázdniny. Plaga byl proti„Mé argumenty jsou stále stejné, a totiž, že školy nesmí jako jediné nést následky brždění pandemie, jako tomu bylo v minulosti,“ uvedl na Twitteru, že své stanovisko zopakoval i Gazdíkovi. 

Nyní to vypadá, že ředitelé škol, zejména základních, berou situaci do vlastních rukou a sami vyhlašují pro své školy ředitelské volno. Využívají tak Školského zákona. Ten říká, že v období školního vyučování může ředitel školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše 5 volných dnů ve školním roce. Umožňuje-li to povaha věci, ředitel školy s dostatečným předstihem oznámí důvody vyhlášení volného dne zřizovateli a zveřejní je způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Domů
Sdílet
Diskuse