Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2021 19:30
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Prodlouží se vánoční prázdniny? Budoucí ministr školství je pro, stávající proti

Prodlouží se vánoční prázdniny? Budoucí ministr školství je pro, stávající proti
Zdroj: ČTK/Glück Dalibor
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Robert Plaga (za ANO) s prodloužením vánočního volna nesouhlasí.

Kandidát na ministra školství Petr Gazdík z hnutí STAN požádal o schůzku stávajícího šéfa resortu Roberta Plagu (za ANO). Důvodem jsou nejasnosti okolo vánočních prázdnin nebo otázka testování na školách před Vánoci a po nich. Hnutí STAN to uvedlo na svých stránkách.

Petr Gazdík požádal Roberta Plagu o schůzku, aby tlumočil postoj pětikoalice na možné prodloužení vánočních prázdnin. „Zatímco nastupující koalice navrhla na podnět epidemiologů dřívější začátek vánočních prázdnin kvůli zklidnění situace, dosavadní ministr jejich prodlužování odmítá,“ informuje tiskový mluvčí hnutí STAN v tiskové zprávě. 

Podle Gazdíka by měly prázdniny začít dříve a žáci a studenti by na ně měli odejít otestovaní. Gazdík si je vědom komplikací pro rodiče, se kterými by se v případě prodloužení prázdnin mohli potýkat. „Na druhou stranu je to lepší, než zavírat v novém roce větší počet škol. Žáci a studenti už přišli o příliš mnoho výuky,“ myslí si kandidát na ministra.

Domů
Sdílet
Diskuse