Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2021 14:26
Čas čtení 2:03
Vojtěch Vanda

Komerční banka před Vánoci vyzvala Čechy, aby nejedli kapry a zachránili planetu. Někteří politici protestují

Komerční banka před Vánoci vyzvala Čechy, aby nejedli kapry a zachránili planetu. Někteří politici protestují
Zdroj: FOTO TASR - Miroslav Košírer
NEWS VÁNOCE
Uložit Uložené

Udržitelná kampaň Komerční banky, zejména video influencerky Lucie Zelinkové o kaprech, zvedla ze židlí i politiky. V rámci snížení CO2 v ovzduší totiž Zelinková navrhuje, abychom si je na Štědrý den odpustili.

Digitální kampaň Komerční banky zvedá několik dnů před Vánocemi ze židlí i politiky. V rámci kampaně za udržitelnější svátky totiž lidem radí, které zažité součásti oslav si odpustit, aby pomohli například se snížením uhlíkové stopy. 

Jednou z rad je i video knižní influencerky Lucie Zelinkové, která vybídla sledující k tomu, ať kvůli C02 nekonzumují kapra. To pobouřilo například europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), senátora Zdeňka Hrabu (STAN) nebo místopředsedu Poslanecké sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL)

Doporučeno
Nalaď se s námi na Vánoce. Inspiruj se seznamem netradičních vánočních playlistů na Spotify Nalaď se s námi na Vánoce. Inspiruj se seznamem netradičních vánočních playlistů na Spotify 21. prosince 2021 12:00

Video Zelinkové se objevilo na Instagramu před třemi dny. Influencerka uvádí, že v rámci kampaně Komerční banky, v níž nabádá lidi, aby přemýšleli trochu udržitelněji, se měla zamyslet nad souvislostí mezi uhlíkovou stopou a vánočními kapry.

Domů
Sdílet
Diskuse