Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2021 19:22
Čas čtení 0:44
Eduard Starkbauer

50 zaměstnanců firmy Apple opustilo na Štědrý den prodejny. Kvůli špatným pracovním podmínkám vyzvali k bojkotu značky

50 zaměstnanců firmy Apple opustilo na Štědrý den prodejny. Kvůli špatným pracovním podmínkám vyzvali k bojkotu značky
Zdroj: Unsplash/Trac Vu/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS APPLE
Uložit Uložené

Gigant zatím na požadavky nereagoval.

Skupina zaměstnanců napříč americkými prodejnami společnosti Apple přestala během Štědrého dne pracovat. Business Insider informuje o tom, že strategicky naplánovaná stávka získala širokou pozornost a nabourala také plány opozdilců na nákup dárků.

Skupina bojující za práva zaměstnanců „Apple Together“ ke stávce vyzvala jen den předem. Ve svých stanoviscích požadují lepší podmínky na pracovišti a v případě nemoci i zavedení placeného volna.

Zaměstnanci apelují také na lepší ochranu před agresivními zákazníky, zlepšení pandemických opatření a bonusy za práci v rizikových podmínkách. Hnutí Apple Together na Twitteru vyzvalo také k symbolickému bojkotu ze strany zákazníků. „Nenakupujte v obchodech. Nenakupujte ani v online obchodech."

Zaměstnanec obchodu z floridského Jacksonville pro Business Insider potvrdil, že se ke stávce i se svými kolegy přidal i kvůli nedávnému incidentu, kdy na jednoho z nich plivl nespokojený zákazník.

Doporučeno
Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit 21. listopadu 2023 15:00

Jiný zaměstnanec Apple store se dokonce zmínil i fakt, že před a během slev Black Friday museli do práce přijít i zaměstnanci, kteří měli podezření na covid a necítili se fyzicky dobře.

Domů
Sdílet
Diskuse