Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti CK Kudrna.
7. února 2022 10:00
Čas čtení 3:07
Sponzorovaný obsah

Na tuhle adrenalinovou dovolenou nezapomeneš. Máme pro tebe tipy na zájezdy, které tě budou bavit

Na tuhle adrenalinovou dovolenou nezapomeneš. Máme pro tebe tipy na zájezdy, které tě  budou bavit
Zdroj: CK Kudrna
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Akce, sport i dobrodružství. To vše můžeš zažít na zájezdech, které pořádá CK Kudrna.

Mezi některými cestovateli panuje přesvědčení, že pravé dobrodružství se dá zažít jen na vlastní pěst a zájezdy od cestovních kanceláří jsou nudné. Cestovní kanceláře už ale dávno nepořádají jen dovolené, během kterých ležíš týden v hotelovém rezortu a zájezdy v nabídce cestovní kanceláře Kudrna to potvrzují.  Jsou plné akce a netradičních zážitků v nejrůznějších koutech světa. Společně s touhle cestovkou jsme pro tebe připravili tipy na akční dovolené, kde se rozhodně nebudeš nudit.

Chci zájezd

Proč vyrazit s outdoorovou cestovkou?

Zařídit dovolenou s cestovkou je rychlejší než na vlastní pěst. Nemusíš totiž objednávat každou službu zvlášť, stačí pouze koupit zájezd. Program na dovolené zajišťuje průvodce, který destinaci dobře zná. Může ti poradit, co navštívit nebo čemu se vyhnout, když budeš chtít vyrazit na samostatný výlet a bude ti k dispozici po celou dobu zájezdu. Zároveň za tebe na dovolené vyřeší všechny problémy, od nevyhovujícího ubytování až po zdravotní potíže.

Nespornou výhodou je, že jsou cestovní kanceláře pojištěné. Mají povinnost se o účastníky zájezdu postarat, takže nemusíš mít strach, že se v případě problémů nedostaneš z cizí země zpět domů. Možná tě také překvapí, že tohle všechno ve výsledku může vyjít levněji. Cestovky mají totiž s poskytovateli služeb domluvené smluvní ceny, které jsou často výhodnější než ceny pro jednotlivce.

Kam vyrazit?

Všechny zmíněné benefity můžeš využít i na zájezdech od cestovní kanceláře Kudrna. Když si seženeš partu kamarádů, můžete si dokonce poskládat svůj vlastní zájezd. My jsme pro tebe společně s CK Kudrna vybrali několik hotových zájezdů, které by tě mohly zajímat, jestli si chceš užít aktivní dovolenou.

1. Na ferraty za adrenalinem a výhledy

Pokud jsi dobrodruh a nebojíš se výšek, je pro tebe zájezd na ferraty jako stvořený. Cesty v těžko přístupném horském terénu ti rozproudí v těle adrenalin. Ferraty jsou rozdělené podle náročnosti, takže zkušení lezci se nebudou nudit a začátečníci se nemusí bát. Na tvou bezpečnost dají pozor vyškolení instruktoři, kteří ti také zajistí potřebné vybavení. 

Oblíbenou destinací milovníků ferrat je Lago di Garda, kde si užiješ nádherný výhled na známé jezero. Podmínky pro začátečníky nabízí ferraty v oblasti Solné komory poblíž vyhlášeného města Hallstatt.

Zdolat ferratu
ferraty
Zdroj: CK Kudrna

2. MTB pro zkušené bikery

MTB zájezdy jsou zájezdy na horských kolech, určené především trénovaným cyklistům. Denně totiž najedeš kolem 70 kilometrů s převýšením přes 1 000 metrů. Jsi nadšený biker a nebojíš se výzev? Projeď na kole Albánii, Bosnu a Hercegovinu nebo Švýcarsko. Během zájezdu se pokocháš krajinou, navštívíš místní atraktivity a ochutnáš lokální kuchyni. Trasy se dají přizpůsobit momentální kondici účastníků.

Vyrazit na kolo
mtb, bikers
Zdroj: CK Kudrna

3. Sjíždění divoké řeky

Pojďme si říct, koho z nás někdy nelákalo sjet rozbouřenou řeku na kánoi. Ve filmech to vypadá jako super adrenalin a ty ho můžeš zažít na vlastní kůži. Zúčastnit se můžeš i jako vodák začátečník, instruktoři ti všechno potřebné vysvětlí. Součástí vodáckých zájezdů jsou také túry, takže přírodu neuvidíš jen z vodní hladiny. Za tímhle dobrodružstvím vyraz třeba do Rumunska nebo Slovinska.

Sjet řeku
canoe, canoeing
Zdroj: CK Kudrna

4. Adventure zájezdy

Kde zažiješ to pravé dobrodružství? Přece na adventure zájezdech. Jsou to cesty plné outdoorových aktivit a netradičních zážitků sestavené speciálně pro ty, kdo milují adrenalin. Zkusíš si canyoning, zip line, rafting, hydrospeed (sjíždění řeky na speciálním plováku nebo prkně, při kterém jsi v přímém kontaktu s vlnami) nebo objevíš mořské jeskyně. Místo si můžeš vybrat podle aktivit, které chceš podniknout. Bavit tě bude třeba Francie nebo Rakousko.

Zažít dobrodružství
adventure
Zdroj: CK Kudrna

5. Procházky po horských hřebenech

Horská túra je skvělý způsob, jak si vyčistit hlavu. Při pohledu do horských údolí totiž nebudeš myslet vůbec na nic. Pokud za sebou zatím nemáš žádný přechod, zvol raději méně náročnou túru. Pro zkušené horaly bude výzvou třeba trasa GR 20 na Korsice. Je dlouhá téměř 200 km, a kromě dechberoucích výhledů nabízí i opuštěné pláže a čisté moře. Zajímat by tě mohl také přechod Pyrenejí, během kterého vystoupáš na tři nejvyšší vrcholy tohohle pohoří. Odvážnější mohou nocovat ve stanech, ti, co mají rádi po náročné túře pohodlí, v horských chatách.

Přejít hory
Pyreneje, mountains
Zdroj: CK Kudrna

6. Objev Balkán

Když se řekne Balkán, většina z nás si vybaví Jugoslávii nebo alkoholický nápoj rakije. Balkán je ale mnohem víc. Nabízí divokou přírodu a nevšední atmosféru. Výjimečným zážitkem je třeba návštěva českých vesniček v Banátu, kde se dodnes dochovaly staré zvyky a způsob života. Přespíš v obydlí banátských rodin a ochutnáš stravu od místních hospodyní.

Tenhle zájezd s CK Kudrna absolvovali ostřílení cestovatelé, jako je Slávek Král, Karel Štěpánek aliasTravel 4ever, fotograf a cestovatel Tony Danilov nebo blogerka Ginger Thunder, která na něj vzpomíná dodnes. „Každej den zájezdu je fakt nastřískanej. Pořád se něco děje, objevuje a poznává“, říká nadšeně. Jak se těmhle cestovatelům, kteří na vlastní pěst projeli téměř celý svět, líbil zájezd s cestovkou, se můžeš podívat na jejich instagramových nebo facebookových profilech.

Objevit Balkán
Banát
Zdroj: CK Kudrna
Domů
Sdílet
Diskuse