Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2022 12:30
Čas čtení 6:32
Jakub Paulík

10 vynikajících seriálů, které zhltneš za jeden víkend

10 vynikajících seriálů, které zhltneš za jeden víkend
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nestrávíš nad nimi více než jeden či dva dny a užiješ si skvělou seriálovou zábavu.

Trávíš dlouhé hodiny vybíráním vhodného seriálu, ale vždy tě odradí, že má 8 sérií, a nechceš do něj investovat tolik času? Navíc nikdy s jistotou nevíš, jestli s ním po několika sériích nesekneš, neboť ho tvůrci zbytečně natahují, že? Známe to i my.

Právě proto, aby ses vyhnul nekvalitním seriálům, kterými zabiješ spoustu volných dní, jsme pro tebe vybrali 10 těch nejlepších, které zvládneš zhlédnout i za pouhý víkend. Některé z nich přelouskáš v rámci hodin, jiné si budeš muset rozložit na sobotu a neděli. Podobný obsah můžeš najít v naší sekci filmů a seriálů, a pokud se ti naše práce líbí, podpořit nás můžeš přes REFRESHER+ klub.

Unorthodox (režie: Maria Schrader)

Začněme nejprve seriály, které s přehledem zvládneš zhlédnout i během soboty. Příběh minisérie Unorthodox je zaměřen na Židovku Esty, kterou ničí přísné náboženské prostředí komunity Satmar. Když se z ní rozhodne utéct do Berlína, ocitá se ve zcela neznámém světě s odlišnými pravidly.

Unorthodox nechybí skvělí herci, vynikající soundtrack a spousta emocí. Představitelka hlavní hrdinky Shira Haas byla za svůj výkon v roce 2021 nominována na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu.

Autentičnost seriálu dodává jazyk jidiš, kostýmy a vyobrazení židovských tradic. O tom, nakolik je seriál ve svých detailech podobný realitě, nám vyprávěl i rabín z komunity Chabad. Jelikož má seriál jen čtyři části, které trvají zhruba 50 minut, strávíš nad ním jen něco přes tři hodiny. Díky krátké stopáži není minisérie přeplněná zbytečnou vatou, a tak nemusíš čekat, až se děj pořádně rozjede.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109134 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse