Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2022 19:01
Čas čtení 0:41
Daniel Mikolášik

Messenger tě nově upozorní, pokud si někdo udělá „screenshot“ tvé soukromé konverzace. Novinka se testuje ve vybraných zemích

Messenger tě nově upozorní, pokud si někdo udělá „screenshot“ tvé soukromé konverzace. Novinka se testuje ve vybraných zemích
Zdroj: Piqsels/volně k užití
TECH FACEBOOK
Uložit Uložené

Novinka se zatím týká jen režimu tajných konverzací.

Chatovací aplikace Messenger od Facebooku přináší novou aktualizaci, díky níž uživatele upozorní, pokud si někdo „screenshotne“ (ofotí) soukromou konverzaci. Novinka se zatím testuje ve vybraných zemích. V Česku si na ni ještě počkáme.

Bude fungovat podobně jako na Snapchatu, změna se ale zatím týká jen režimu tajných konverzací, na které se v případě lepšího zabezpečení můžeš přepnout, upozorňuje Messenger ve svém blogu.

Máš-li tedy pocit, že člověk, se kterým si píšeš, není důvěryhodný, a chceš se ujistit, že vaše konverzace zůstanou soukromé, můžeš se do režimu přepnout přímo v aplikaci.

O změně informoval zakladatel Facebooku a šéf platformy Meta Mark Zuckerberg na Facebooku. Režim tajných zpráv je zabezpečen end-to-end šifrováním, což znamená, že data se ukládají čistě jen na zařízeních účastníků, nikoli serverech Facebooku.

Zuckerberg zároveň ohlásil další zlepšení tajného režimu, jako například reagování na zprávy, posílání gifů a nálepek. Také bude možné jednotlivé zprávy z tohoto režimu přeposílat do jiných konverzací či půjde uskutečňovat i skupinové hovory. Novinku zatím firma testuje v několika vybraných zemích, ale brzy se na ni mohou těšit všichni uživatelé.

Domů
Sdílet
Diskuse