Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. dubna 2024 9:00
Čas čtení 4:15
Ondřej Jarůšek

Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička

Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Česká hra Kingdom Come: Deliverance dobyla svět a vše nasvědčuje tomu, že by se to mohlo povést i druhému dílu. Jindřich ze Skalice se vrátí ještě letos a pro mnohé půjde o jednu z největších, ne-li největší herní událost roku.

Miliony prodaných kopií, spousta nadšených recenzí a reakcí fanoušků. První díl Kingdom Come: Deliverance se zapsal do historie české herní tvorby a po dlouhých šesti letech tým z Warhorse Studios vydá vysoce očekávané pokračování. Co o hře už víme, co od ní můžeme čekat a proč by mohla předčit jedničku? Čekají tě v ní například epické lokace jako středověká Kutná Hora nebo hrad Trosky. 

kingdom come 2
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál

Více peněž, lidí a zkušeností

První díl Kingdom Come se stal světovým fenoménem a jeho komerční úspěch umožnil studiu, aby se rozrostlo o nové talentované členy. Na pokračování středověkého RPG hitu tak pracuje početnější tým, než tomu bylo v případě jedničky, studio má na jeho výrobu více finančních prostředků a v neposlední řadě už studio může těžit ze zkušeností, které během vývoje prvního dílu získalo. A případně se i poučit z chyb. Rozšířil se i počet herců, kteří jsou součástí tvorby hry, a studio dokonce vyvinulo vlastní systém na animaci obličejů. Vše tak nasvědčuje tomu, že studio chce první díl překonat naprosto v každém směru.

Daleko větší a bohatší svět

Jednička Kingom Come: Deliverance přenesla hráče do středočeského Posázaví. Kromě přírody, vesniček a hradů jsme navštívili i menší městečka, ve dvojce nás však čeká vůbec poprvé výlet do obrovského živoucího města – do Kutné Hory. Právě zde a v jejím okolí se má velká část hry a questů odehrávat. Autoři se netají velkými ambicemi, které do tvorby této ve své době majestátní metropole významné pro těžbu stříbra vkládají, a ostatně už i krátké ukázky, o které se při prezentaci hry podělili, napovídají, že by mohlo jít o opravdu působivé dějiště.

Doporučeno
Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro 28. dubna 2024 10:00

Další mapu hry bude tvořit Český ráj s impozantním hradem Trosky. Právě na této mapě má hra začít a poté se s naším hrdinou přemístíme do zmíněné Kutné Hory. Čeká nás bohatá příroda, památky, krčmy, lázně a spousta dalších míst, která budeme moct objevovat a navštěvovat. Dohromady má být rozloha herního světa asi dvakrát větší než v jedničce a o poznání delší má být i celková délka cut scén. „V původní hře jsme měli zhruba tři hodiny animací. Teď mají přes pět hodin,“ uvedl Daniel Vávra, který stojí v čele studia.

Vylepšená hratelnost

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158526 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • S jakými zbraněmi budeš moct bojovat ve dvojce Kingdom Come.
  • Za špatné chování ti může hrozit pokuta, vězení, či dokonce ocejchování.
  • Kdo bude hlavní postavou hry.
  • NPC postavy si budou pamatovat tvoje chování. Jaké reakce od nich můžeš čekat?
  • Pro jaké konzole bude dostupný český dabing.
Domů
Sdílet
Diskuse