Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2024 13:53
Čas čtení 0:40
Anna-Marie Hanzlíková

V nové české hře se projedeš pražským metrem. Stojí za ní sólo vývojář

V nové české hře se projedeš pražským metrem. Stojí za ní sólo vývojář
Zdroj: Startovač / Back in Service
TECH DOPRAVA NOVÉ HRY PRAŽSKÉ METRO TIP NA HRY
Uložit Uložené

Peníze na její vývoj sbírá přes crowdfundingovou sbírku. Zkušební verzi si můžeš zahrát už teď.

Novinka, která potěší každého dopravního fanouška*fanynku: hra, kde si můžeš vyzkoušet stát se na chvíli řidičem nebo řidičkou pražského metra. Stojí za ní nadšenec Dominik Vojta.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek 24. dubna 2024 7:37

Hru vyvíjí sám po práci a ve svém volném čase. Odmítal kvůli ní komerční zakázky, teď se rozhodl na dokončení hry vybrat peníze v crowdfundingové sbírce na Startovači.

Přispívajícím pak poskytne early access hry, ve které se staneš řidičem*řidičkou úseku linky A v soustavě EČS. Jak herní jízda vypadá, se můžeš podívat ve videu níže.

Cílem sbírky je vybrat peníze na dokončení linky A, Vojta by se ale rád dostal i k dalším linkám. Záleží však na množství vybraných peněz. Vzhledem k tomu, že se mu podařilo vybrat už přes půl milionu korun, tedy sedmkrát více oproti původnímu plánu, se dočkáš snad i dalších linek a souprav.

Doporučeno
Festival Coachella dostal pokutu 28 tisíc dolarů. Důvodem je vystoupení Lany Del Rey Festival Coachella dostal pokutu 28 tisíc dolarů. Důvodem je vystoupení Lany Del Rey 24. dubna 2024 9:11

Hra je realistickým simulátorem, podle vývojáře ale není přesná do poslední součástky. Věrohodně ale kopíruje třeba převýšení, náklony do zatáček, délku soupravy i její obsazenost, a to díky fyzikálnímu modelu. Pomáhá mu s tím parta nadšenců.

Zpět
Sdílet
Diskuse