Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. dubna 2024 9:12
Čas čtení 1:08
Karolína Uličná

Miss umělá inteligence: první soutěž krásy, v níž budou soutěžit ženy vytvořené počítačem

Miss umělá inteligence: první soutěž krásy, v níž budou soutěžit ženy vytvořené počítačem
Zdroj: Freepik/ volně k použití
TECH
Uložit Uložené

V porotě „zasednou“ modelky vytvořené umělou inteligencí Aitana Lopez a Emily Pellegrini. Hraje se o finanční odměnu, zapojit se můžeš i ty.

Umělá inteligence hýbe světem. Setkáváme se s ní každý den a mnohým usnadňuje život. Nejnověji se však objevil tak trochu bizár, kdy spolu soupeří ženy vytvořené umělou inteligencí. Jde o vůbec první soutěž krásy s umělou inteligencí na světě, píše indy100.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

Influenceři soutěží s obrázky, které jsou generovány umělou inteligencí. Soutěží o finanční odměnu. V sázce je pět tisíc dolarů, tedy téměř 120 tisíc korun. Soutěž krásy se jmenuje Fanvue Miss AI a dívky budou hodnoceny podle tří kritérií: vzhledu, používání nástrojů umělé inteligence a aktivity na sociálních sítích.

V soutěži se očekávají tisíce účastníků. Chceš-li soutěžit, stačí poslat své výtvory a odpovědět na řadu otázek, například „Jak udělat ze světa lepší místo?“. Miss AI je projekt vyvinutý organizací World AI Creator Awards a toto je její první soutěž.

Vítězové budou vyhlášeni 10. května. Porota se bude skládat z různých odborníků v oboru. Nebudou chybět nejvlivnější a nejznámější modelky AI, jako jsou Aitana Lopez a Emily Pellegrini, informuje Hola!. Aitana má na svém instagramovém profilu již více než 300 tisíc fanoušků a počet jejích sledujících stále roste.

Doporučeno
Fanoušci se strachují o zdraví Kate. Informacím od královské rodiny už vůbec nevěří Fanoušci se strachují o zdraví Kate. Informacím od královské rodiny už vůbec nevěří 16. dubna 2024 15:02

I umělá inteligence však dělá chyby. Profil @moonboi_ na Twitteru upozornil na některé anomálie a chybné detaily, jako je chybějící prst, spojené části těla, podivné pózy, které neodpovídají skutečné anatomii lidského těla, a také na to, že perspektiva fotografie vypadá rovně, i když je kamera zcela stranou, takže by měla být ve správném případě více zkreslená.

Domů
Sdílet
Diskuse