Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2022 7:00
Čas čtení 5:03
Vojtěch Vanda

Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky

Hokejová mládež se nám nedaří včas „probudit“, říká reprezentační kouč české dvacítky
Zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Hlavní trenér české hokejové reprezentace U20 Karel Mlejnek nám řekl svůj tip, jak dopadneme na olympiádě, co chybí mladým českým hokejistům a co říká na práci Filipa Pešána.

Osm proher, dvě výhry v nastaveném čase. Pokud bychom to přepočítali na body, z třiceti možných získala v posledních deseti zápasech česká reprezentace pouze čtyři. Samozřejmě to tak fakticky nefunguje; ne každý zápas byl důležitý, ne každý zápas vzbudil v hráčích největší motivaci a ani v každém zápase nehráli ti nejlepší čeští hokejoví reprezentanti. Nicméně velký varovný vykřičník nad týmem FIlipa Pešána visel a visí.

Nutná vzpruha přišla v posledním zápase na olympiádě proti Ruskému olympijskému výboru, v němž padlo 11 branek, utkání bylo vyrovnané a Češi zásluhou Libora Šuláka přehráli své rivaly v prodloužení 6:5. Šance na postup do bojů o medaile navíc stále je, jelikož i přes výbuch s Dánskem vyzvou naši hokejisté v osmifinále Švýcary, nad nimiž již ve skupině vyhrát dokázali. Jenže, co dále?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

I kdyby se nakonec podařilo dostat až do finále, úspěch zvládne uhrát tým, který rozhodně není nejmladší. Jasně, hraje v něm to nejlepší, co v Evropě máme. Ale například v porovnání se Spojenými státy, které jsou více než konkurenceschopné a za něž hraje nejproduktivnější hráč turnaje, kterému je dvacet let, mají Američané zase 16 hráčů v sestavě, kteří jsou mladší než nejmladší český hráč v poli, čtyřiadvacetiletý Michael Špaček.

Kam se na olympiádě dostaneme? Jakou práci odvádí Filip Pešán? A jak je na tom budoucnost našeho hokeje? Otázky jsme směřovali na trenéra české hokejové reprezentace do 20 let Karla Mlejnka.

Doporučeno
Čeští hokejisté porazili Rusko 6:5! V prodloužení rozhodl Libor Šulák Čeští hokejisté porazili Rusko 6:5! V prodloužení rozhodl Libor Šulák 12. února 2022 16:43

Jak byste zatím zhodnotil průběh olympiády?Jsou odehrané základní skupiny. Myslím a je to i vidět, že celkově se náš tým zlepšuje a
věřím, že v nastoleném trendu bude i nadále pokračovat.


Čeští hokejisté konečně ukázali přesvědčivý výkon v utkání s olympijským výběrem Ruska. Je to podle vás ten zápas, který tým potřeboval, aby se dostal na vítěznou vlnu?Jak jsem uvedl. Můj dojem je takový, že tým se neustále zlepšuje v průběhu turnaje, za což
jsem nesmírně rád.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Do té doby to byl jistým způsobem jenom zmar. Od prohry na mistrovství světa s Finy přišlo osm zápasů bez výhry. Kdy se něco takového naposledy stalo?Kdy se něco podobného stalo naposledy, nevím. Nicméně aktuálně se hraje olympijský turnaj a mě nabíjí, mimo mou víru ještě před samotnou olympiádou, i fakt, že se aktuálně zlepšujeme a hra má stoupající tendenci.


Když přijde taková série, je jasné, co si bude myslet veřejnost. Co si z toho ale může vzít trenér? Přichází pak na řadu, co se taktiky a sestavy, metoda pokus-omyl i na velkých turnajích?Víte, jsme s Filipem Pešánem velmi dobří kolegové a přátelé. Vím, že Filip a jeho nejbližší
kolegové vždy velmi pečlivě a stoprocentně zváží jak skladbu týmu, tak samotnou taktiku do každého utkání.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110390 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Zda má Česko dostatek hokejového talentu mezi mladými
  • Kdo jsou podle něj čtyři největší naděje českého hokeje
  • Zda si podle něj Češi na olympiádě dojdou pro medaili
Domů
Sdílet
Diskuse