Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2022 8:30
Čas čtení 2:41
Dominik Vetrák

Proč je Riddler hlavním záporákem filmu The Batman, uvidíme ve dvojce Mr. Freeze a proč musel Pattinson opakovat scénu 40krát?

Proč je Riddler hlavním záporákem filmu The Batman, uvidíme ve dvojce Mr. Freeze a proč musel Pattinson opakovat scénu 40krát?
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN ROBERT PATTINSON
Uložit Uložené

The Batman dorazí do kin už 3. března. Tvůrci prozradili, proč je hlavním záporákem Riddler, jaké záporáky by chtěli mít v případných pokračováních a jak se herci hraje pod černou maskou.

Reklamní kampaň pro komiksový snímek The Batman od studia Warner Bros. vrcholí. Film uvidíme v kinech již 3. března. V Los Angeles nedávno proběhla panelová diskuse s tvůrci a herci filmu, ze které filmový portál Collider přinesl množství informací. 

Začneme Riddlerem, hlavním záporákem filmu, kterého hraje Paul Dano. Tato verze Riddlera je inspirována sériovým vrahem s přezdívkou Zodiac, který terorizoval USA v 60. letech. Zodiaca policie do dnešního dne neidentifikovala.

Doporučeno
The Batman prý bude smutný film a Bruce Wayne divný chlap, který Gothamu asi víc škodí, než pomáhá The Batman prý bude smutný film a Bruce Wayne divný chlap, který Gothamu asi víc škodí, než pomáhá 10. února 2022 20:53

Riddler je dokonalý Zodiac 

Režisér Matt Reeves chtěl natočit Batmana jako z komiksů, kde je úžasným detektivem. The Batman tak bude detektivní thriller a Riddler se do toho naprosto hodí, jelikož napodobí některé projevy chování Zodiaca. Na místech činu bude pro Batmana nechávat vzkazy, jako to dělal vrah Zodiac pro policii. 

Na rozdíl od Zodiaca, který komunikoval přímo s novináři, bude Riddler využívat internet a sociální sítě. Collider informoval také o záporácích, které si režisér Matt Reeves umí představit v případných pokračováních.

Mr. Freeze jako další záporák?

Reeves se chce se svým Batmanem držet víc při zemi, ale to neznamená, že neuvidíme záporáky, kteří jsou až příliš sci-fi či fantasy. Příkladem je Mr. Freeze (ve snímku Batman and Robin od režiséra Joela Schumachera ho hrál Arnold Schwarzenegger).

The Batman
Zdroj: Warner Bros.

Reeves si myslí, že by Freezův příběh mohl být velmi silný a zajímavý, kdyby ho dokázali zpracovat realisticky. Pokud by se jim to podařilo, rozhodně by vypadal a choval jinak než Schwarzeneggerova verze. Stačí se podívat na rozdíl mezi novým Riddlerem a Riddlerem v podání režiséra Joela Schumachera a herce Jima Carreyho z filmu Batman Forever.

The Batman
Zdroj: Warner Bros.

Co se týče Batmanova zrodu, nikdo z tvůrců neměl zájem divákům znovu ukázat, jak neznámý lupič okrade rodiče Bruce Wayna a zároveň je zabije. Každý podle nich už ví, proč se z Bruce stal Batman. Pattinson to vidí tak, že si jeho Bruce Wayne kolem sebe vytvořil identitu Batmana, aby unikl bolesti ze ztráty obou rodičů, kterou zažívá i jako dospělý muž.

Náročné hraní pro Pattinsona

Pro Roberta Pattinsona však bylo obtížné ukázat emoce své postavy, pokud na sobě měl spoustu make-upu a masku Batmana. Režisér Matt Reeves vzpomíná, jak po skončení scény přišel za hercem, pochválil ho, ale poprosil ho, aby ukázal více emocí. 


„Když jsem mu řekl, že chci víc, jen se na mě podíval a nevěřícně řekl: „Víc? VÍC?“

Oba se tím teď už baví, ale přiznávají, že to bylo opravdu náročné natáčení. Režisér zmínil, že děkuje bohu, že na tom filmu mohl pracovat právě s hercem takového kalibru. Podle něj je Robert vynikající, emotivní a zároveň fyzicky výrazný herec.

Doporučeno
The Batman bude mít téměř 3 hodiny. Režisér tvrdí, že jde o téměř hororový film The Batman bude mít téměř 3 hodiny. Režisér tvrdí, že jde o téměř hororový film 21. ledna 2022 15:06

Nejen maska, ale i Batmanův hlas je už ikonický. Každý herec v této roli vytvoří dost specifický a unikátní hlas. Pattinson vzpomíná, že zkoušel spoustu verzí, protože na to měl dost času. Roli získal 8 měsíců před natáčením, ale až během natáčení se začal cítit při používání speciálního hlasu komfortně. 

„Čím častěji jsem na sobě měl kostým, tím se mi ten hlas zdál přirozenější. Začal jsem to vnímat tak, že se Batman nesnaží násilím přijít s nějakým hrubým hlasem. Jakmile si Bruce Wayne oblékne kostým a stane se z něj Batman, automaticky se mu upraví hlas v rámci nové identity Batmana,“ řekl herec Robert Pattinson.

Batman DC
Zdroj: Warner Bros.

Pattinson se pro magazín The Den of Geek rozpovídal i o tématu budoucích filmů a o tom, jaké záporáky by rád viděl postavit se Batmanovi. Rád by zpracoval příběh série Court of Owls. V ní Batman zjistí, že Gothamu skutečně šéfují tajné osobnosti v jeho podsvětí, které ovládají všechno a všechny. Následně zmínil, že by se rád postavil takzvanému Callendar Manovi. Jedná se o dalšího z řady známých Batmanových nepřátel. 

Co se týče Robina, slavného Batmanova pomocníka, Pattinson by rád zpracoval i jeho příběh, ovšem pod jednou podmínkou: Robinovi musí být kolem 13 let jako v komiksech. Konkrétně zmínil dějovou linii s názvem Death in the Family, ve které Joker zabije v pořadí druhého Robina Jasona Todda. 

Doporučeno
Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet 27. prosince 2023 7:00

The Batman by měla být trilogie, přičemž už nyní vznikají pro streamovací platformu HBO Max dva další seriály: jeden zaměřený na policii v Gothamu a druhý na postavu Penguina v podání herce Colina Farrella.

 

Domů
Sdílet
Diskuse